Ontvang onze nieuwsbrief:

Booosting Projecten

Samenwerkingen tussen Booosting aangeslotenen leveren innovatieve projecten! Hier vindt u de projecten met de grootste samenwerkingen.

Het project met de meeste deelnemers -het platinum project- is hiernaast uitgelicht.

Glazen balkons Eusebiuskerk

van

ABT adviseurs in bouwtechniek

met Voor de toren van de Eusebiuskerk (93m hoog) heeft Nijhuis architectuur twee glazen balkons ontworpen. De balkons bieden een spectaculair uitzicht over Arnhem en de sculpturen van de Nederlandse kunstenaar Henk Vreeling, die de Walt Disneys figuren Pluto de pup, de zeven dwergen, Tom Poes en Olie B...

Fondation LUMA - Parc des Ateliers

van

Zoontjens

met Fondation Luma biedt kunstenaars de mogelijkheid te experimenteren met de productie en presentatie van nieuw werk in nauwe samenwerking met andere kun..

R&D BVB Substrates

van

Böhtlingk architectuur

met BVB Substrates produceert en levert substraten voor alles wat groeit. In het glazen R&D centrum is het lab ondergebracht en worden de klanten ontv..

Float House

van

XX architecten

met Drijvend wonen tegen wateroverlast Door de toenemende verharding in veel steden is er te weinig waterberging bij overvloedige regens. Het is een va..

OPENhuis en Markies

van

Böhtlingk architectuur

met Op het ogenblik wordt in Almere het OPENhuis gerealiseerd.Het is een grote stacaravan met een volledig te openen gevel aan de tuinzijde, beschut door ..

Woning dierenarts

van

Böhtlingk architectuur

met Een huis als een moderne boerderij passend bij het leven van de opdrachtgever.Het ontwerp bestaat uit een "warm huis, een binnentuin en een schuu..

Amstel Tower

van

Normteq

met

IMd Raadgevende Ingenieurs

De 100 meter hoge Amstel Tower wordt de hoogste woon- en hoteltoren van Amsterdam -Oost en is nu in uitvoering. Het hotel komt in de zevenlaagse ..

Victoria & Albert Museum

van

Octatube

met Octatube’s 2e project voor het Victoria & Albert museum Het betreft een nieuwe hoofdentree, plein, café, museumwinkel en een grote kolomvri..

Fondation Louis Vuitton

van

Zoontjens

met Het bijzondere gebouw Museum Fondation Louis Vuitton heeft vijf terrasdaken - gezamenlijke oppervlakte van ruim 1400 m2 - die naast hun esthetische- e..

Moreelsebrug

van

Architectenbureau cepezed

met

Octatube

De Moreelsebrug is een stalen voetgangers- en fietsersbrug in het centrum van Utrecht. Zij overspant het treinspoor bij Utrecht CS en verbindt de Croe..

Sportcampus Den Haag

van

ABT adviseurs in bouwtechniek

met Nieuwe Haagse Sportcampus De nieuwe Sportcampus in het Zuiderpark in Den Haag krijgt een gevel als een uitwaaierende rok: een dubbelgebogen luifel..

Yes!Delft Labs

van

Architectenbureau cepezed

met Yes!Delft Labs is een aan de Technische Universiteit Delft gelieerd incubatorgebouw met laboratoriumvoorzieningen voor jonge, innovatieve hightech ond..

Cristal Houses Amsterdam

van

ABT adviseurs in bouwtechniek

met Nieuw! Een zelfdragende gevel met massieve glazen bakstenen MVRDV bedacht een gevel van volledig transparante glazen bakstenen, in vorm identiek aa..

Energy Academy Europe

van

DGMR

met Energy Academy Europe (EAE) is het duurzaamste onderwijsgebouw van Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en is onlangs gecertificeerd met BREEAM Outstandi..

Rotherhithe Bridge

van

IHC Architecture

met Londens eerste voetgangers- en fietsbrug Studio reForm Architects heeft onlangs haar plannen voor een voetgangers- en fietsbrug over de Theems ont..

De Resident

van

Architectenbureau cepezed

met Kantoorcomplex De Resident is heropend na een grootscheepse modernisering en biedt nu onderdak aan de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn & S..

Stalen bloemluifel

van

IHC Architecture

met Een zelfdragende stalen luifel van gouden bloemen die van onder open lijkt, maar die toch voorkomt dat direct zonlicht het gebouw in valt. Dat is de v..

Fenixlofts, loftwoningen op loods

van

mei architects and planners

met Mei architects and planners heeft de architectenselectie gewonnen voor herbestemming van loods Fenix I in Katendrecht. De voormalige loods zal worden..

‘Stralende nieuwe McDonald’s op de Coolsingel in Rotterdam’

van

mei architects and planners

met Na een zeer snelle bouwtijd van twee maanden schittert een spectaculair nieuw paviljoen in het hart van Rotterdam. De voormalige kiosk van McDonald�..

Brandwerendheid NoordZuidlijn en bezoek station Europaplein op Tunnel Fire Safety Forum 2015 in Amsterdam

van

Efectis Nederland

met De aanpak van de brandwerendheid van de betonconstructie in de NoordZuidlijn is woensdag 15 april 2015 op het Tunnelcongres ‘3rd Tunnel Fire Safety ..

Markthal Rotterdam

van

Octatube

met De 1e overdekte markthal van NL met woningen in de overkapping is uniek. Octatube heeft in samenwerking met o.a. RHDHV, MVRDV en Inbo de twee grot..

nieuwbouw woonzorgcentrum Huis & Haard, Arnhem

van

met Woonzorgcentrum Huis en Haard is één van de drie woonzorgcentra van de DrieGasthuizenGroep, gelegen aan de rand van Arnhem en Oosterbeek. Het centru..

Brains Unlimited scannerlab, Universiteit Maastricht

van

met Het behoeft geen uitleg dat in deze tijd gebouwen moeten voldoen aan de wensen van uiteenlopende gebruikersgroepen. In de gezondheidszorg is dat inmid..

Woonzorgcentrum Beth San, Aalten

van

met Beth San is een woon-zorgcomplex en onderdeel van zorgcombinatie Marga Klompe. In 2013 heeft afbouwer Fleurbaaij, in opdracht van WAM van Duren de afb..

100.000 m2 nieuwbouw Meander ziekenhuis, Amersfoort

van

met Het nieuwe Meander Medisch Centrum van Amersfoort is een ziekenhuis van een geheel nieuwe orde. Een zorginstelling van meer dan 100.000 m², waar, ond..

AGC en het WK Voetbal 2014

van

AGC Glass Nederland

met Spelersbanken van smartphone glas Superdun glas zoals gebruikt in smartphones en tablets produceert AGC ook voor alle spelersbanken van het WK Voet..

LUSAIL PEDESTRIAN BRIDGES QATAR

van

Octatube

met Lusail is de stad van de toekomst van Qatar. Lusail Real Estate Development Company werkt sinds 2006 aan het ontwikkelen van een 38 km2 groot gebied, ..

Provinciekantoor van energielabel G naar A++

van

met Na ruim 2 jaar renovatie is het nieuwe provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem in maart 2013 geopend. Het gebouw is het meest duurzaam gerenovee..

Thermisch isolerend ultra-licht beton

van

Betonhuis

met Dit innovatieproject beoogt onderzoek naar monoliete gevels van één materiaal mét álle gevelfuncties. Verschillende bouwdisciplines werken samen: ..

1e dragende gevel ter wereld

van

Octatube

met De ontwikkeling van de dunste glazen gevel ter wereld voor Hogeschool INHolland Delft kent drie Innovaties Voorgespannen gevel Deze gevel is rond..

Glass columns Tax and Customs museum

van

met STEGERWALD DESIGNS technical sophisticated columns for many years. in 1999 @ Broekbakema Michaela Stegerwald has designed innovative glass columns (3..

Floriade Paviljoen At the foundation of growth

van

met Van 5 april t/m 7 oktober 2012 kan men dagelijks “Het Theater van de Natuur“ beleven. Een prachtige buitententoonstelling met bijzonderheden als d..

Het Groene BouwLab; Green Transformable Building Lab

van

Universiteit Twente / CTW

met Het Groene BouwLab is het groene transformeerbare gebouw dat wordt ontwikkeld door studenten en hun docenten van UT en het Twents bedrijfsleven. Het k..

Recht op Wind; 1e Nlse C2C-woning

van

met Aan de Rotte, dicht bij de Rottemeren, is begin 2012 begonnen met de bouw van een vrijstaande woning. De ambitie is om deze woning zoveel mogelijk Cra..

Concept House Prototype

van

met Het project Concept House Prototype is een ontwerpend onderzoeksproject van TU Delft in nauwe samenwerking met de Hogeschool Rotterdam en diverse part..

HoTT - House of Tomorrow Today

van

met Een energieleverende woning met een comformatbel binnenklimaat. HoTT is Nederlands eerste gebouw dat geheel ontworpen en ontwikkeld is voor de norm..

Superbeton Alcea & Malva

van

Booosting

met Superbeton Alcea & Malva zijn het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Het idee dat het UH..

Superbeton De Bout

van

met Superbeton De Bout is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Onderzoek of UHSB zich kan mete..

Superbeton HEM 300

van

met Superbeton HEM 300 profiel is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. De belangrijkste doelst..

Superbeton Curver-ed

van

met Superbeton Curver-ed is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Met plastic afwasbakken is ee..

Superbeton CHT-02

van

Verburg Hoogendijk Architects

met Superbeton CHT-02 is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Door de bijzonder dichte materia..

Superbeton Zigzag

van

met Superbeton Zigzag is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Uitgangspunt is de houten zigzag..

Superbeton JuicySICILIA

van

met Uitgangspunt voor de proefstukken JuicySICILIA is corporate branding op betondraagconstructies. De kunststof mallen zijn bewerkte readymades uit de ve..

Superbeton CRINOLINE

van

met De uitgangspunt voor de betondraagconstructies zijn de modieuze constructievorm de CRINOLINE uit 1865 en de moulagetechniek uit de fashion industry. D..

Superbeton VIaductafel

van

Betonhuis

met Superbeton VIaductafel is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Drie aspecten van UHSB in e..

Superbeton supercon

van

Rijksvastgoedbedrijf, directie Transitie en Ontwikkeling

met Superbeton supercon zijn het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Tweeledige proef: 1. Met ee..

Superbeton TT-Rex

van

Atelier PRO architekten

met Superbeton TT-Rex is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Slankheid/sterkte en textuur/gla..

Superbeton Ritslamp

van

Atelier PRO architekten

met Superbeton Ritslamp is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. De uitdaging was om zo dun mog..

Superbeton Netwerkkolom

van

met Superbeton de Ronde Zeskantkolom is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. De open draagstru..

Superbeton Filamenti

van

met Superbeton Filamenti is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Filamenti is een stapelbaar, ..

Can fase 1, Amsterdam Noord

van

met Het winkelcentrum Boven het Y in Amsterdam Noord, transformeert tot Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN). De inpassing van het grootschalige volume van..

Papertube Dome

van

Octatube

met Kartonnen buizen kunnen gebruikt worden als vervanging voor stalen space frames. De wereldberoemde Japanse architect Shigeru Ban ontwierp verschillend..

Imax theater Cotroceni Park

van

Octatube

met Eind 2009 heeft het Nederlandse Design & Build bedrijf Octatube de volledig met zink beklede bol van het IMAX Theater van het nieuwe winkelcentrum..

Woningbouw Vathorst Amersfoort

van

met Vathorst, de grote uitbreidingswijk van Amersfoort, kreeg er onlangs een goed deelplan bij: il Promenade. De appartementen en de achtergelegen eengezi..

Woningen Meerland Almere Poort

van

met In de stedelijke setting van Almere Poort wordt nu een kleinschalige wijk gerealiseerd met een dorpse, gemoedelijke sfeer. De eerste eengezinswoningen..

Hof van Coevorden

van

met In het hart van Coevorden werd enige tijd geleden een bijzonder project opgeleverd. Het multifunctionele gebouw huisvest ondermeer het Centrum voor de..

Greenhouse Neptuna

van

Octatube

met Uitkijkend op de zeestraat Öresund tussen Zweden en Denmarken en nabij Calatrava’s ‘Turning Torso’ bevindt zich een opvallend glazen huis. De ..

Een ‘kozijnloos glazen zeil tussen plafond en vloer’

van

Octatube

met Een kozijnloze voorgespannen kabelgevel van glas en composieten. <br><br> Hogeschool INHolland in Delft heeft een zeer innovatieve glaze..

Duurzaam kartonnen vakwerk, Delft

van

Octatube

met Duurzaam kartonnen vakwerk Uitbreiding Delftse Hockey & Tennis Club Voor de verankering van de sportvereniging in de maatschappij heeft de Del..

Gevouwen atriumdak met maximaal doorzicht voor Cité

van

met Het atrium in het Rotterdamse Cité-gebouw heeft een glasdak dat er ogenschijnlijk niet is. Uitgangspunt was een prismatische vorm. Het werd een gevou..

DeLaMar Theater

van

met Op 28 november 2010 is het nieuwe DeLaMar Theater geopend door de koningin. Joop van den Ende heeft voor het gevelontwerp de Architecten Combinatie Jo..

De Goede Worp

van

met Dat goede architectuur ook mogelijk is voor een laag budget bewijst deze Haagse pétanquehal. Het geheim zit in zijn eenvoudige maar doordachte opzet..

Brede School Nieuwstraat

van

met Het gebouw aan de Nieuwstraat in het centrum van Rotterdam was in de jaren zeventig gebouwd als Sociale Academie naar ontwerp van Kraaijvanger. Voor d..

Indes

van

met Indes is een industrieel ontwerpbureau dat hoog technische gebruiksvoorwerpen ontwerpt. Zij wenste een gebouw dat bij haar status past. Slim, gebruiks..

Glass Cube Banco Santander

van

Octatube

met Octatube heeft samen met architect Alfonso Millanes een glazen kubus van 30 x 30 x 22 meter ontworpen en gebouwd. Het is een kathedrale entree voor al..

Glazen koepel Selimiye Moskee

van

Octatube

met De Selimiye Moskee heeft een nieuw gebouw gekregen in het geheel vernieuwde Reinaldapark in Haarlem-Oost. <br><br> Hoewel het uiterlijk ..

Overkapping galerij Victoria & Albert Museum

van

Octatube

met Het Victoria & Albert Museum in Londen is een van de beroemdste musea ter wereld voor kunst en design. Voor een uitbreiding van het gebouw door MU..

Wellantcollege Utrecht

van

met Vanuit een op een bloementuin gebaseerd concept is een kleurenpalet ontwikkeld waarbij de kleur van lichtblauw via een aantal tussenkleuren naar rood ..

Villa op villa

van

met Het project “Villa op Villa” te Bergen op Zoom betreft een nieuwe lichte stalen opbouw op een bestaande onderbouw van metselwerk, gefundeerd op st..

Muziekpaleis (in aanbouw)

van

met Het bestaande Muziekcentrum Vredenburg wordt uitgebreid met 4 nieuwe zalen. Boven de nieuwe Popzaal worden de Crossoverzaal en de Jazzzaal gesitueerd...

Maastoren

van

met De Maastoren met een totale hoogte van 165 m¹ is het hoogste gebouw in Nederland. De dakvloer ligt op NAP +157,65 m. De stabiliteit wordt verzorgd do..

Delta Expo

van

met Het waterpaviljoen ligt in het talud van de Oosterschelde. Bij de aanleg is rekening gehouden met hoogwater en golfslag in de Oosterschelde. Het pavil..

Walterboscomplex

van

met Op deze locatie van de Belastingdienst zijn bestaande onderdelen fasegewijs gesloopt en in de nieuwbouw ondergebracht. Een aantal aspecten was belangr..

Staalvezelbeton

van

Betonhuis

met De betrouwbaarheid van staalvezelbeton als constructief bouwmateriaal wordt wetenschappelijk getoetst in een proefproject bij TU Eindhoven. Ook de eco..

villa friesland

van

met “een huis dat niet tocht, maar wel ademt”..

steel study house

van

met Onze ambitie voor het ontwerp van het Steel Study House vertegenwoordigt ogenschijnlijk een contradictie: aan de ene kant een huis dat is samen te ste..

Generaal Vetterstraat Amsterdam

van

InterDam Projects

met Volledig geprefabriceerde Cor-Ten beplating, voorgemonteerd op prefab balkons. Het Cor-Ten is 3 maanden voorgeroest, zodat direct een natuurlijke pati..

Grijze Generaal Eindhoven

van

InterDam Projects

met 4400 m2 composietbekleding en 106 plofplaten geleverd en geïnstalleerd door InterDam Projects B.V...

Citizen M Amsterdam Airport

van

InterDam Projects

met Het eerste Citizen M hotel, strak design, snel gebouwd door prefabricage van de kamers en de gevels. InterDam Projects B.V. is verantwoordelijk voor d..

Westnieuwland Vlaardingen

van

met Adviseur Duurzaam bouwen voor de nieuwe uitbreiding van het stadhuis van Vlaardingen. Het ontwerp is van Dirkjan Postel van architectenbureau Kraaijv..

Gevel van koudgebogen glas voor Oriëntaals Paviljoen

van

met Het Jinso paviljoen aan de ArenAboulevard in Amsterdam heeft een gevel in neutraal zonwerende uitvoering in combinatie met koud gebogen isolatieglas. ..

Infinity in Belgrado

van

met Met Alcoa Architectuur systemen (Harderwijk) ontwikkelde Booosting secretaris Karel Vollers een gevelsysteem waarmee vrijgebogen gevels gemaakt kunnen..

Kantoorgebouw Multi Tenant TransPort

van

met Op Schiphol Oost wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het kantoorgebouw Multi Tenant TransPort, waarin na oplevering Transavia en Martinair hun ..

FPC de Oostvaarderskliniek

van

met Almere krijgt primeur van TBS-kliniek met aluminium elementengevels Uitbraakwerendheid ook gegarandeerd bij maximale transparantie Glazen geve..

Hoofdkantoor Rabobank Westland

van

met Dutch Oval Office. Een ovalen gebouw als met een werkruimte rondom een atrium. Eerste transparante CO2 vrije kantoor van Nederland. Integraal ontworpe..

Huis voor dierenarts

van

met Een huis als een boerderij, passend bij het leven van de opdrachtgever, een dierenarts. Verhoogd gesitueerd, met een zwevend terras, aan de rand van h..

Jobsveem

van

mei architects and planners

met De drie glazen atria van het Jobsveem laten daglicht het gebouw binnen en verschaffen de woningen die eraan gesitueerd zijn daglicht en uitzicht. Om h..

The Wall

van

met The Wall: meer dan een geluidsscherm Rijdend op de A-2 ter hoogte van Utrecht is het honderden meters lange rode lint van een geluidsscherm niet te..

Rijkswaterstaatkantoor Westraven

van

ABT adviseurs in bouwtechniek

met Rijkswaterstaatkantoor Westraven: een tweede huidgevel van gaasdoek Een doek van glasweefsel als tweede huid. Het Rijkskantorengebouw Westraven in ..

Parkeergebouw blok 11 Almere

van

mei architects and planners

met Gevelbeplating Voor de gevel van de parkeergarage zijn geperforeerde stalen platen in een vorm geperst’met gebruik van technologie uit de automotive..

Kraton 230 (schiecentrale 4a)

van

mei architects and planners

met Kraton 230 (voor o.a. RTV Rijnmond en ARA) is onderdeel van het Schiecentrale complex. De voormalige elektriciteitsfabriek en de vele grote schepen d..

Schiecentrale 4b

van

mei architects and planners

met composieten bergingen: Tegenover de voordeuren van de 'hoge schijf' zijn bergingen als losse blokjes aan de galerij opgehangen. Ze zijn sp..

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl