Ontvang onze nieuwsbrief:

Booosting Projecten

Samenwerkingen tussen Booosting aangeslotenen leveren innovatieve projecten! Hier vindt u de projecten met de grootste samenwerkingen.

Het project met de meeste deelnemers -het platinum project- is hiernaast uitgelicht.

Welvreugd

van

Böhtlingk architectuur

met Voor dit bedrijf in gestuurde grondboringen hebben wij een bedrijfshal met een daaraan verbonden kantoor ontworpen. Door middel van zonnepanelen en warmtebronnen voorziet het bedrijf volledig in zijn eigen energie. Het kantoor sluit in zijn verschijningsvorm aan bij de woonbebouwing in het lint. He..

Eindhoven, Potentiaal

van

Hydro Building Systems Netherlands bv

met

VMRG

Potentiaal is van oorsprong een onderwijsgebouw (faculteit Electrotechniek en maakt deel uit van een ensemble gebouwen van architect Van Embden uit de..

Circular Experience

van

Studio RAP

met

DGMR

en

de Architekten Cie.

Het ontwerp bestaat uit twee delen: een balustrade en een gebogen wandsegment. Beide zijn gemaakt van tienduizenden unieke stukken lariks- en dennenho..

Glazen balkons Eusebiuskerk

van

ABT adviseurs in bouwtechniek

met Voor de toren van de Eusebiuskerk (93m hoog) heeft Nijhuis architectuur twee glazen balkons ontworpen. De balkons bieden een spectaculair uitzicht ove..

Fondation LUMA - Parc des Ateliers

van

Zoontjens

met Fondation Luma biedt kunstenaars de mogelijkheid te experimenteren met de productie en presentatie van nieuw werk in nauwe samenwerking met andere kun..

R&D BVB Substrates

van

Böhtlingk architectuur

met BVB Substrates produceert en levert substraten voor alles wat groeit. In het glazen R&D centrum is het lab ondergebracht en worden de klanten ontv..

Float House

van

XX architecten

met Drijvend wonen tegen wateroverlast Door de toenemende verharding in veel steden is er te weinig waterberging bij overvloedige regens. Het is een va..

OPENhuis

van

Böhtlingk architectuur

met Het OPENhuis is een klein huis van 3x10 meter, gemaakt van een bouwcontainer met een volledig te openen gevel aan de tuinzijde, beschut door een begro..

Woning dierenarts

van

Böhtlingk architectuur

met Een huis als een moderne boerderij passend bij het leven van de opdrachtgever.Het ontwerp bestaat uit een "warm huis, een binnentuin en een schuu..

Amstel Tower

van

Normteq

met

IMd Raadgevende Ingenieurs

De 100 meter hoge Amstel Tower wordt de hoogste woon- en hoteltoren van Amsterdam -Oost en is nu in uitvoering. Het hotel komt in de zevenlaagse ..

Victoria & Albert Museum

van

Octatube

met Octatube’s 2e project voor het Victoria & Albert museum Het betreft een nieuwe hoofdentree, plein, café, museumwinkel en een grote kolomvri..

Fondation Louis Vuitton

van

Zoontjens

met Het bijzondere gebouw Museum Fondation Louis Vuitton heeft vijf terrasdaken - gezamenlijke oppervlakte van ruim 1400 m2 - die naast hun esthetische- e..

Moreelsebrug

van

Architectenbureau cepezed

met

Octatube

De Moreelsebrug is een stalen voetgangers- en fietsersbrug in het centrum van Utrecht. Zij overspant het treinspoor bij Utrecht CS en verbindt de Croe..

Sportcampus Den Haag

van

ABT adviseurs in bouwtechniek

met Nieuwe Haagse Sportcampus De nieuwe Sportcampus in het Zuiderpark in Den Haag krijgt een gevel als een uitwaaierende rok: een dubbelgebogen luifel..

Yes!Delft Labs

van

Architectenbureau cepezed

met Yes!Delft Labs is een aan de Technische Universiteit Delft gelieerd incubatorgebouw met laboratoriumvoorzieningen voor jonge, innovatieve hightech ond..

Cristal Houses Amsterdam

van

ABT adviseurs in bouwtechniek

met Nieuw! Een zelfdragende gevel met massieve glazen bakstenen MVRDV bedacht een gevel van volledig transparante glazen bakstenen, in vorm identiek aa..

Energy Academy Europe

van

DGMR

met Energy Academy Europe (EAE) is het duurzaamste onderwijsgebouw van Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en is onlangs gecertificeerd met BREEAM Outstandi..

Rotherhithe Bridge

van

AIP partners

met Londens eerste voetgangers- en fietsbrug Studio reForm Architects heeft onlangs haar plannen voor een voetgangers- en fietsbrug over de Theems ont..

De Resident

van

Architectenbureau cepezed

met Kantoorcomplex De Resident is heropend na een grootscheepse modernisering en biedt nu onderdak aan de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn & S..

Stalen bloemluifel

van

AIP partners

met Een zelfdragende stalen luifel van gouden bloemen die van onder open lijkt, maar die toch voorkomt dat direct zonlicht het gebouw in valt. Dat is de v..

Fenixlofts, loftwoningen op loods

van

mei architects and planners

met Mei architects and planners heeft de architectenselectie gewonnen voor herbestemming van loods Fenix I in Katendrecht. De voormalige loods zal worden..

‘Stralende nieuwe McDonald’s op de Coolsingel in Rotterdam’

van

mei architects and planners

met Na een zeer snelle bouwtijd van twee maanden schittert een spectaculair nieuw paviljoen in het hart van Rotterdam. De voormalige kiosk van McDonald�..

Brandwerendheid NoordZuidlijn en bezoek station Europaplein op Tunnel Fire Safety Forum 2015 in Amsterdam

van

Efectis Nederland

met De aanpak van de brandwerendheid van de betonconstructie in de NoordZuidlijn is woensdag 15 april 2015 op het Tunnelcongres ‘3rd Tunnel Fire Safety ..

Markthal Rotterdam

van

Octatube

met De 1e overdekte markthal van NL met woningen in de overkapping is uniek. Octatube heeft in samenwerking met o.a. RHDHV, MVRDV en Inbo de twee grot..

AGC en het WK Voetbal 2014

van

AGC Glass Nederland

met Spelersbanken van smartphone glas Superdun glas zoals gebruikt in smartphones en tablets produceert AGC ook voor alle spelersbanken van het WK Voet..

LUSAIL PEDESTRIAN BRIDGES QATAR

van

Octatube

met Lusail is de stad van de toekomst van Qatar. Lusail Real Estate Development Company werkt sinds 2006 aan het ontwikkelen van een 38 km2 groot gebied, ..

Thermisch isolerend ultra-licht beton

van

Betonhuis

met Dit innovatieproject beoogt onderzoek naar monoliete gevels van één materiaal mét álle gevelfuncties. Verschillende bouwdisciplines werken samen: ..

1e dragende gevel ter wereld

van

Octatube

met De ontwikkeling van de dunste glazen gevel ter wereld voor Hogeschool INHolland Delft kent drie Innovaties Voorgespannen gevel Deze gevel is rond..

Het Groene BouwLab; Green Transformable Building Lab

van

Universiteit Twente / CTW

met Het Groene BouwLab is het groene transformeerbare gebouw dat wordt ontwikkeld door studenten en hun docenten van UT en het Twents bedrijfsleven. Het k..

Superbeton Alcea & Malva

van

Booosting

met Superbeton Alcea & Malva zijn het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Het idee dat het UH..

Superbeton CHT-02

van

Verburg Hoogendijk Architects

met Superbeton CHT-02 is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Door de bijzonder dichte materia..

Superbeton VIaductafel

van

Betonhuis

met Superbeton VIaductafel is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Drie aspecten van UHSB in e..

Superbeton supercon

van

Rijksvastgoedbedrijf, directie Transitie en Ontwikkeling

met Superbeton supercon zijn het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Tweeledige proef: 1. Met ee..

Superbeton TT-Rex

van

Atelier PRO architekten

met Superbeton TT-Rex is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. Slankheid/sterkte en textuur/gla..

Superbeton Ritslamp

van

Atelier PRO architekten

met Superbeton Ritslamp is het resultaat van de Architectenworkshop met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) - voorjaar 2011. De uitdaging was om zo dun mog..

Papertube Dome

van

Octatube

met Kartonnen buizen kunnen gebruikt worden als vervanging voor stalen space frames. De wereldberoemde Japanse architect Shigeru Ban ontwierp verschillend..

Imax theater Cotroceni Park

van

Octatube

met Eind 2009 heeft het Nederlandse Design & Build bedrijf Octatube de volledig met zink beklede bol van het IMAX Theater van het nieuwe winkelcentrum..

Greenhouse Neptuna

van

Octatube

met Uitkijkend op de zeestraat Öresund tussen Zweden en Denmarken en nabij Calatrava’s ‘Turning Torso’ bevindt zich een opvallend glazen huis. De ..

Een ‘kozijnloos glazen zeil tussen plafond en vloer’

van

Octatube

met Een kozijnloze voorgespannen kabelgevel van glas en composieten. <br><br> Hogeschool INHolland in Delft heeft een zeer innovatieve glaze..

Duurzaam kartonnen vakwerk, Delft

van

Octatube

met Duurzaam kartonnen vakwerk Uitbreiding Delftse Hockey & Tennis Club Voor de verankering van de sportvereniging in de maatschappij heeft de Del..

Glass Cube Banco Santander

van

Octatube

met Octatube heeft samen met architect Alfonso Millanes een glazen kubus van 30 x 30 x 22 meter ontworpen en gebouwd. Het is een kathedrale entree voor al..

Glazen koepel Selimiye Moskee

van

Octatube

met De Selimiye Moskee heeft een nieuw gebouw gekregen in het geheel vernieuwde Reinaldapark in Haarlem-Oost. <br><br> Hoewel het uiterlijk ..

Overkapping galerij Victoria & Albert Museum

van

Octatube

met Het Victoria & Albert Museum in Londen is een van de beroemdste musea ter wereld voor kunst en design. Voor een uitbreiding van het gebouw door MU..

Staalvezelbeton

van

Betonhuis

met De betrouwbaarheid van staalvezelbeton als constructief bouwmateriaal wordt wetenschappelijk getoetst in een proefproject bij TU Eindhoven. Ook de eco..

Generaal Vetterstraat Amsterdam

van

InterDam Projects

met Volledig geprefabriceerde Cor-Ten beplating, voorgemonteerd op prefab balkons. Het Cor-Ten is 3 maanden voorgeroest, zodat direct een natuurlijke pati..

Grijze Generaal Eindhoven

van

InterDam Projects

met 4400 m2 composietbekleding en 106 plofplaten geleverd en geïnstalleerd door InterDam Projects B.V...

Citizen M Amsterdam Airport

van

InterDam Projects

met Het eerste Citizen M hotel, strak design, snel gebouwd door prefabricage van de kamers en de gevels. InterDam Projects B.V. is verantwoordelijk voor d..

Rijkswaterstaatkantoor Westraven

van

ABT adviseurs in bouwtechniek

met Rijkswaterstaatkantoor Westraven: een tweede huidgevel van gaasdoek Een doek van glasweefsel als tweede huid. Het Rijkskantorengebouw Westraven in ..

Parkeergebouw blok 11 Almere

van

mei architects and planners

met Gevelbeplating Voor de gevel van de parkeergarage zijn geperforeerde stalen platen in een vorm geperst’met gebruik van technologie uit de automotive..

Jobsveem

van

mei architects and planners

met De drie glazen atria van het Jobsveem laten daglicht het gebouw binnen en verschaffen de woningen die eraan gesitueerd zijn daglicht en uitzicht. Om h..

Kraton 230 (schiecentrale 4a)

van

mei architects and planners

met Kraton 230 (voor o.a. RTV Rijnmond en ARA) is onderdeel van het Schiecentrale complex. De voormalige elektriciteitsfabriek en de vele grote schepen d..

Schiecentrale 4b

van

mei architects and planners

met composieten bergingen: Tegenover de voordeuren van de 'hoge schijf' zijn bergingen als losse blokjes aan de galerij opgehangen. Ze zijn sp..

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl