Ontvang onze nieuwsbrief:

LUSAIL PEDESTRIAN BRIDGES QATAR door Octatube

Artists Impression (© Lusail Real Estate Development Company) Artists Impression (© Lusail Real Estate Development Company) Bouwplaats (© Octatube)
Organisatie: Octatube
Samenwerking met:
Locatie: Doha - Qatar
Website: http://www.octatube.nl/nieuws/97/

Beschrijving:
Lusail is de stad van de toekomst van Qatar. Lusail Real Estate Development Company werkt sinds 2006 aan het ontwikkelen van een 38 km2 groot gebied, één van de grootste projecten in de Golfstaten en heeft als thema water.

Octatube heeft vorig jaar de opdracht verworven voor de Lusail Pedestrian Bridges.
Het ontwerp van de twee voetgangersbruggen is dat van een halsband gedrapeerd over de oevers van het haveneiland. Momenteel werkt Octatube naar de eerste montagewerkzaamheden toe.

De constructie van de twee tuibruggen bestaat uit pylonen, kabels en betonnen decks. Vanwege het zeeklimaat worden alle constructieve elementen uitgevoerd in duplex.
Octatube verwerkt ruim 200 ton van dit hoogwaardige roestvrije staal in o.a. de uitkragende glazen vloerconstructies, luifelconstructies met aluminium, glazen luifels en balusters.
Het project bevat 2000 m2 gelamineerd glas (beloopbaar glas, luifelglas, balustrades) en heeft ook speciale zeefdrukpatronen. Het glas en wandelpad worden ter hoogte van de balustrades verlicht met in de handrail geïntegreerde LEDs.

Ontwerp: Safdie Rabines Architects (San Diego) bekend van hun spectaculaire en hoogwaardige brugontwerpen.
Bouw: FCC Construcción
Staal en glas: Octatube
Lengte hellingbanen en bruggen: 200m
Overspanning: 90m

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl