.
Ontvang onze nieuwsbrief:
Advertenties

Activiteiten

Booosting organiseert elke maand activiteiten, lezingen, workshops en seminars op het gebied van bouwinnovatie. Activiteiten worden aangekondigd via deze site. U kunt zich via deze site direct aanmelden voor activiteiten. Voor aangeslotenen zijn álle activiteiten kosteloos te bezoeken. Aan niet aangeslotenen vragen wij een kleine bijdrage in de kosten.

woensdag 21 juni 2017:

Industrieel bouwen met hout

Kruislaaghout of 'cross laminated timber' (CLT) wordt wel het beton van de 21e eeuw genoemd. Wat kun je met dit relatief nieuwe product vervaardigd uit hout?

Eerdere activiteiten

woensdag 12 april 2017:

Reversible building design / Omkeerbaar ontwerpen van de bouw op Building Holland 2017

Transitie naar circulair betekent dat wij de bestaande processen in de bouwpraktijk waarin een systeemfout zit, moeten omkeren. We moeten de negatieve effecten van sloop en de vernietiging van waarde op gebouw-, systeem-, en materiaalniveau omkeren naar positieve effecten van ontwerp en bouwen. Het realiseren van gebouwen met toekomstwaarde moet de standaard worden.

donderdag 30 maart 2017:

3D IMRO en de omgevingsvergunning

Voor veel ontwerpers en bouwers is het werken in 3D en BIM tegenwoordig standaardprocedure. Lokale overheden blijven hierbij sterk achter. Dat is lastig voor het bouwproces als geheel. Hoe ontwikkelt zich het Informatie Model Ruimtelijke Ordening (IMRO) in 3D? Welke potentie heeft 3D IMRO voor ontwerpers? Hoe verandert straks de bouwpraktijk?

vrijdag 20 januari 2017:

Projectbezoek nieuw circulair paviljoen ABN AMRO en Nieuwjaarsborrel 2017

Het nieuw te bouwen ABN AMRO Paviljoen in Amsterdam Zuid wordt uniek in Nederland: het is het eerste praktijkvoorbeeld van duurzaam en circulair ontwerpen. Het ontwerp is van Booosting aangeslotene de Architekten Cie.

dinsdag 13 december 2016:

Brand! een middag over de virtuele realiteit van brandveiligheid

Met het intreden van virtual reality, augmented reality en een steeds verder toenemende ontwikkeling van modellering is het goed om met elkaar na te denken over de realiteit van brandveiligheid.

woensdag 30 november 2016:

Circulair slopen op Erasmus Medisch Centrum

Duurzaamheid van gebouwen wordt vaak gekoppeld aan het gebruik van duurzame materialen. Maar de meeste materialen in gebouwen gaan veel langer mee dan het gebouw zelf.
Booosting onderzoekt samen met het Erasmus Medisch Centrum (EMC), Rijksvastgoedbedrijf en de Universiteit Twente de sloopopdracht van Erasmus MC. Met ontwerpers, bouwers en financiële deskundigen wordt gediscussieerd over de potentiële waarde van het materiaal dat vrijkomt bij de sloop van Erasmus MC gebouwen.


Bekijk alle eerdere activiteiten
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl