Ontvang onze nieuwsbrief:
Advertenties

Activiteiten

Booosting organiseert elke maand activiteiten, lezingen, workshops en seminars op het gebied van bouwinnovatie. Activiteiten worden aangekondigd via deze site. U kunt zich via deze site direct aanmelden voor activiteiten. Voor aangeslotenen zijn álle activiteiten kosteloos te bezoeken. Aan niet aangeslotenen vragen wij een kleine bijdrage in de kosten.

vrijdag 20 januari 2017:

Projectbezoek nieuw circulair paviljoen ABN AMRO en Nieuwjaarsborrel 2017

Het nieuw te bouwen ABN AMRO Paviljoen in Amsterdam Zuid wordt uniek in Nederland: het is het eerste praktijkvoorbeeld van duurzaam en circulair ontwerpen. Het ontwerp is van Booosting aangeslotene de Architekten Cie.

Eerdere activiteiten

dinsdag 13 december 2016:

Brand! een middag over de virtuele realiteit van brandveiligheid

Met het intreden van virtual reality, augmented reality en een steeds verder toenemende ontwikkeling van modellering is het goed om met elkaar na te denken over de realiteit van brandveiligheid.

woensdag 30 november 2016:

Circulair slopen op Erasmus Medisch Centrum

Duurzaamheid van gebouwen wordt vaak gekoppeld aan het gebruik van duurzame materialen. Maar de meeste materialen in gebouwen gaan veel langer mee dan het gebouw zelf.
Booosting onderzoekt samen met het Erasmus Medisch Centrum (EMC), Rijksvastgoedbedrijf en de Universiteit Twente de sloopopdracht van Erasmus MC. Met ontwerpers, bouwers en financiële deskundigen wordt gediscussieerd over de potentiële waarde van het materiaal dat vrijkomt bij de sloop van Erasmus MC gebouwen.

dinsdag 27 september 2016:

Innovatieve en constructieve glasdag Amsterdam

Verschillende Booosting aangeslotenen hebben recentelijk nabij het Museumplein in Amsterdam bijgedragen aan spectaculaire projecten met innovatieve glastoepassingen.

woensdag 15 juni 2016:

Congres en Boeklancering Digitaal Vakmanschap in de architectuur

De Booosting serie Ontwerpen in de Fabriek daagt architecten uit dichter op het productieproces te zitten om dit te gebruiken voor vernieuwende ontwerpoplossingen. Het is de grondslag van Booosting dat een nauwere samenwerking tussen ontwerper en producent leidt tot vernieuwende ontwerpen.

vrijdag 10 juni 2016:

2e Symposium Green Transformable Building Lab : Reversible Building Design

Een jaar geleden was het 1e symposium over de Kickoff van het Green Transformable Building lab. Nu, een jaar later vindt het 2e symposium plaats waarin we met u de eerste resultaten, het internationaal onderzoek en de designstudios met studenten bespreken. Hoe ver zijn we nu?


Bekijk alle eerdere activiteiten
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl