.
Ontvang onze nieuwsbrief:
Advertenties

Activiteiten

Booosting organiseert elke maand activiteiten, lezingen, workshops en seminars op het gebied van bouwinnovatie. Activiteiten worden aangekondigd via deze site. U kunt zich via deze site direct aanmelden voor activiteiten. Voor aangeslotenen zijn álle activiteiten kosteloos te bezoeken. Aan niet aangeslotenen vragen wij een kleine bijdrage in de kosten.

donderdag 09 november 2017:

Bouwtex: nieuw onderzoek naar gebouwtransformaties met textiel

Op het moment worden veel kantoor- en bedrijfsgebouwen herbestemd en getransformeerd. Vaak wordt hier veel materiaal voor gebruikt. Dat is niet een teken van slim materiaalgebruik, het vergt veel arbeid en zorgt ervoor dat de fundering vaak verzwaard moet worden. Kan dat niet veel slimmer en lichter?

Eerdere activiteiten

vrijdag 15 september 2017:

De Bastei Nijmegen

Het voormalige kleine cultuurhistorische museum De Stratemakerstoren* ondergaat momenteel een ingrijpende restauratie, verbouwing en uitbreiding. Het museum wordt geschikt gemaakt voor het Centrum voor natuur en cultuurhistorie ‘De Bastei’. Booosting wordt in de gelegenheid gesteld om de bouw te bezoeken. Uiteraard met lezingen van de betrokken bouwspecialisten.

woensdag 21 juni 2017:

Industrieel bouwen met hout

Kruislaaghout of 'cross laminated timber' (CLT) wordt wel het beton van de 21e eeuw genoemd. Wat kun je met dit relatief nieuwe product vervaardigd uit hout?

woensdag 12 april 2017:

Reversible building design / Omkeerbaar ontwerpen van de bouw op Building Holland 2017

Transitie naar circulair betekent dat wij de bestaande processen in de bouwpraktijk waarin een systeemfout zit, moeten omkeren. We moeten de negatieve effecten van sloop en de vernietiging van waarde op gebouw-, systeem-, en materiaalniveau omkeren naar positieve effecten van ontwerp en bouwen. Het realiseren van gebouwen met toekomstwaarde moet de standaard worden.

donderdag 30 maart 2017:

3D IMRO en de omgevingsvergunning

Voor veel ontwerpers en bouwers is het werken in 3D en BIM tegenwoordig standaardprocedure. Lokale overheden blijven hierbij sterk achter. Dat is lastig voor het bouwproces als geheel. Hoe ontwikkelt zich het Informatie Model Ruimtelijke Ordening (IMRO) in 3D? Welke potentie heeft 3D IMRO voor ontwerpers? Hoe verandert straks de bouwpraktijk?

vrijdag 20 januari 2017:

Projectbezoek nieuw circulair paviljoen ABN AMRO en Nieuwjaarsborrel 2017

Het nieuw te bouwen ABN AMRO Paviljoen in Amsterdam Zuid wordt uniek in Nederland: het is het eerste praktijkvoorbeeld van duurzaam en circulair ontwerpen. Het ontwerp is van Booosting aangeslotene de Architekten Cie.


Bekijk alle eerdere activiteiten
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl