Ontvang onze nieuwsbrief:

Overkapping galerij Victoria & Albert Museum door Octatube

Interieur Victoria & Albert Museum Glasaansluiting met oudbouw Exterieur Victoria & Albert Museum
Organisatie: Octatube
Samenwerking met:
Locatie: Cromwell Road London SW7 2RL
Website: http://www.octatube.nl

Beschrijving:
Het Victoria & Albert Museum in Londen is een van de beroemdste musea ter wereld voor kunst en design. Voor een uitbreiding van het gebouw door MUMA Architects, heeft Octatube een een koud getordeerd glasdak gebouwd, gedragen door glazen liggers. Dit technisch hoogwaardige element is op het World Architecture Festival 2010 bekroond met de award voor ‘Structural design of the Year’. <br>
<br>
In 2009 is een uitbreiding van het gebouw gerealiseerd vanuit het voornemen om een buitenruimte, omgeven door rechthoekige en ronde gebouwdelen, te overdekken met glas. Omdat het ontstane dakvlak niet recht of eenduidig gekromd was, maar bijna overal gedraaid en in de twee hoeken zelfs scherp getwist, ontstond de noodzaak voor een getordeerd dakvlak. Een dubbele uitdaging was om dit glasdak te ondersteunen met glazen liggers.
<br><br>
Het atrium dak is geconstrueerd uit koudvervormde dubbelgekromde Double Glass Units (DGU). De DGU’s zijn gemonteerd op een onderconstructie van glazen vinnen met een variërende spanwijdte tot 11 meter uit één stuk en een variërende draagbalk hoogte. De vinnen bestaan uit 3 lagen gehard glas en voorzien van een verlijmd RVS C-profiel.
<br><br>
Architect: Muma Architects <br>
Associate architect: Julian Harrap Architects <br>
Constructeur: Dewhurst Macfarlane <br>
Aannemer: Holloway White Allom <br>
project manager: Lend Lease Projects and March Consulting <br>
Aannemer glazen overkapping: Octatube <br>
Opdrachtgever: Trustees of the V&A museum

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl