Ontvang onze nieuwsbrief:

Schiecentrale 4b door mei architects and planners

composieten bergingen en RVS winddoek detailfragment RVS metaalgaas beeld vanaf de galerij
Organisatie: mei architects and planners
Samenwerking met:
Locatie: Schiehavenkade rotterdam
Website:

Beschrijving:
composieten bergingen:
Tegenover de voordeuren van de 'hoge schijf' zijn bergingen als losse blokjes aan de galerij opgehangen. Ze zijn speciaal voor dit project ontwikkeld en in serie geproduceerd.
De buitenschil van de berging bestaat uit een kunststof composiet die is afgewerkt met een UV- bestendige gel- coat. In de wanden is een stalen frame geïntegreerd. Op 4 plaatsen is de berging met stalen consoles aan de betonnen galerij gemonteerd. De buitenschil en binnenafwerking vormen een zelfdragend, thermisch geïsoleerd en stijf geheel. De wanden zijn 30 minuten brandwerend uitgevoerd i.v.m. de brandoverslag naar het bestaande belendende perceel en naar de overige verdiepingen.

RVS metaalgaas
De galerijen van de ‘Hoge schijf worden afgeschermd met een ‘doek’ van geweven RVS en kunststof draden. Het doek vormt een doorvalbeveiliging en schermt de galerij af voor regen en wind. Het weefsel bestaat uit een schering van kabels en een inslag van staven.
In het RVS metaalgaas zijn translucente kunststofdraden meegeweven die oplichten als de zon erop schijnt. Het doek is d.m.v. van veren in banen van 2,70x 6,20 meter over maximaal 3 bouwlagen opgespannen.

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl