Ontvang onze nieuwsbrief:

Sawa door mei architects and planners

Organisatie: mei architects and planners
Samenwerking met:
Locatie: Lloydkwartier Rotterdam
Website: https://mei-arch.eu/projecten-archief/sawa-lloydkwartier-rotterdam/

Beschrijving:
Sawa wordt een woongebouw van 50 meter hoog dat volledig in CLT: cross laminated timber (kruislaaghout) wordt gemaakt. Het programma omvat circa 100 woningen, waarvan 50 appartementen in de middenhuur. Het woonconcept wordt verrijkt door diverse gedeelde functies – zoals shared mobility, klusmaterieel, moestuin – waarmee actief een community wordt gecreëerd.

Sawa dankt haar naam aan de vertrapte vorm met royale groene terrassen, als verwijzing naar Oosterse rijstvelden en als referentie naar de geschiedenis van deze havenplek.

De voordelen van bouwen in CLT zijn meerledig. Naast het feit dat hiermee CO2 wordt opgeslagen en uitstoot wordt teruggedrongen, wordt de bouwtijd ten opzichte van betonbouw gereduceerd en het wooncomfort vergroot.
Mei wil met dit ontwerp ook bijdragen aan een gezond woon- en leefklimaat. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen waar het groen wordt geïntegreerd in balkons, terrassen en dek. Hiermee wordt tevens de biodiversiteit van de wijk vergroot.

Opdrachtgevers: Nice Developers en Era Contour
Architect: Mei architects and planners

Volg ontwerp en bouw www.woneninsawa.nl
Start bouw in 2021

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl