Ontvang onze nieuwsbrief:

Eindhoven, Potentiaal door Hydro Building Systems Netherlands bv

Organisatie: Hydro Building Systems Netherlands bv
Samenwerking met:
Locatie: de wielen Eindhoven
Website: https://www.sapabuildingsystem.com/nedl/nl/referenties/bekijk-onze-projecten/potentiaal-eindhoven/

Beschrijving:
Potentiaal is van oorsprong een onderwijsgebouw (faculteit Electrotechniek en maakt deel uit van een ensemble gebouwen van architect Van Embden uit de eerste bouwfase (1957–1965) van de TU/e-campus. Het is één van de drie beeldbepalende gebouwen voor de skyline van de universiteit. Deze hoogbouw heeft een nieuwe bestemming als woontoren gekregen. Naast 441 studentenwoningen biedt het gebouw onderdak aan verschillende cultuurverenigingen, extra onderwijsruimtes, een kinderdagverblijf, een medisch cluster, kleine detailhandel en horeca als verbinding tussen het woongedeelte en de universiteitsgebouwen op de campus.
Het voor de TU/e kenmerkende raster in de gevels bleef intact in het nieuwe ontwerp door behoudt van een vaste moduulmaat in het raamwerkHet typische raster vormt op deze manier een geheel met de overige TU/e gebouwen.
Dankzij de grote schuiframen “Sapa C125” ontstaat er extra dynamiek in de gevel. Als de ramen openstaan, doorbreekt dat de kenmerkende strakke lijnen van de gevel.
Sapa is koploper in schuiframen en -deuren.
foto's: Bas Gijselhart van "Base Photography".

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl