Ontvang onze nieuwsbrief:

Rotherhithe Bridge door AIP partners

bron: Dezeen Magazine bron: Dezeen Magazine bron: Dezeen Magazine
Organisatie: AIP partners
Samenwerking met:
Locatie: Rotherhithe Street Londen
Website: http://www.dezeen.com/2015/11/25/london-first-pedestrian-cycle-bridge-proposed-canary-wharf-rotherhithe-reform-architects/

Beschrijving:
Londens eerste voetgangers- en fietsbrug

Studio reForm Architects heeft onlangs haar plannen voor een voetgangers- en fietsbrug over de Theems onthuld.
De 184 meter lange basculebrug zou de eerste te openen brug zijn op de rivier de Theems sinds de Tower Bridge in 1894. Het kan ook de eerste voetgangers- en fietsbrug worden die het financiële district van Canary Wharf in het noorden kan verbinden met de Rotherhithe woonwijk aan de andere kant van de rivier. Een belangrijke locatie dus met veel voordelen voor de Londenaren.

Het brugontwerp beschikt aan weerszijden over een vijf meter brede baan voor voet- of fietsverkeer en op beide kanten wachtruimtes. Het centrale, te openen dekdeel wordt door kabels aangesloten op schuine opstaande elementen. De secties van het dek draaien op de steunen in het water, de staanders klappen neer in de openingen tussen de tracks.

De brug is ontworpen als een haalbaarheidsstudie, voor Transport for London, London Underground, de Port of London Authority en het Canal & Rivier Trust. De constructie wordt geschat op £88 miljoen en heeft een geschatte bouwtijd van vier tot vijf jaar. Betrokken constructeur is Elliott Wood. De uitvoering hangt af van verdere financiering.

IHC Studio Metalix is net als ABT nauw betrokken geweest bij het ontwerp van deze enorm complexe technische uitdaging.


Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl