Ontvang onze nieuwsbrief:

Programmalijn Booosting Digitaal

  Pim Marsman

21 februari 2017: De programmalijn booosting digitaal richt zich op innovaties in digitaal gereedschap. Gereedschap voor ontwerpers en bouwers, maar ook gereedschap voor makers.


programmalijn booostingdigitaal


Informatie Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Hoewel de Wet van Moore niet zonder meer haalbaar is gebleken, is de elektronica in de bouw en de gebouwde omgeving nog volop in ontwikkeling. Door het koppelen van systemen ontstaat een zee aan informatie waarvan de mogelijkheden voor zinvol gebruik nog lang niet zijn benut.

booostingdigitaal richt zich op innovaties in digitaal gereedschap. Gereedschap voor ontwerpers en bouwers, zoals (BIM)software, modelleertechnieken, meetinstrumenten, berekeningsmethodes en 3D-visualisatiemiddelen. Maar ook gereedschap voor makers, zoals CAD/CAM, CNC, 3D-printen en robotics. Booosting noemt dat Digitaal vakmanschap.


Tenslotte zijn er in de ontwikkeling van bouwproducten - gereedschap in de zin van praktische apparaten - door toepassing van steeds slimmere elektronica, grote innovaties zichtbaar. Bijvoorbeeld in de domotica en de energiehuishouding.

Booosting signaleert voor u de trends en bedenkt activiteiten hieromheen. Koplopers delen bij booosting hun kennis van deze onderwerpen en zo worden nieuwe ontwikkelingen tussen ontwerpers/bouwers, makers en industrie gestimuleerd.

programma
Heeft u interesse in actieve deelname aan de totstandkoming en invulling van de programmalijn booostingdigitaal dan kunt u contact opnemen met Pim Marsman, de beheerder van deze programmalijn namens het bestuur.

programmalijn booostingruimte

programmalijn booostingcirculair

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl