Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag Ronde Tafel De Daktrim

01 maart 2002: Booosting maakte onlangs een inventariserend rondje onder onze ontwerpende aangeslotenen over hun irritaties over bouwproducten. Uit de reacties op dat rondje kozen we de daktrim. Een echt detailprobleem, maar dat wilden we ook, omdat je dat lekker kunt aanpakken.


Een brainstorm van 12 beaufort

Jan Timmers was de aandrager van dit probleem en in samenwerking met hem en later ook met Syntens werd de probleemstelling uitgewerkt. De ergernis bestaat uit de goedkope uitstraling, de beschadigbaarheid, de vuilstrepen op de gevel bij stuiknaden, etc. De opgave is dus of voor dat soort problemen niet een oplossing kan worden gedacht. 

Op 27 februari 2002 werd een creatieve sessie gehouden; gefaciliteerd door Syntens en vakkundig geleid door Tom Bouws en Simone Vermeulen van Syntens Bouw.

Deelnemers aan de sessie waren Paul Jas (Holonite), Maarten Willems (TU/e en bestuurslid), Anton Tapper (Facade), Guus Timmermans (TU/e), Chris van der Meijden (BDA), Hans van de Heuvel (MBI), Joop Lammers (Plastica Plaat), Jan Timmers (architect) en 'schrijver dezes'. Leveranciers/industrie, ontwerpers/adviseurs én onderwijs bij elkaar derhalve.

De sessie die veel verder ging dan de daktrim zelf, maar in feite de hele dakrand integraal ter hand nam, leverde diverse aanknopingspunten op en krijgt nog een vervolg. Pas dan is het zinvol om over resultaten te praten en natuurlijk over de mogelijkheid om de ideeën tot een product te vertalen en in productie te nemen. Hoe dan ook, door het geven van een aanzet tot het oplossen van een ergernis geeft Booosting weer eens op een wat andere wijze invulling aan de doelstelling om bij te dragen aan de vooruitgang.

Wordt vervolgd!

Jos Lichtenberg
Voorzitter Booosting

 

Aankondiging Ronde Tafel De Daktrim
Syntens verslag Ronde Tafel De Daktrim

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl