Ontvang onze nieuwsbrief:

Recept Gebakken Uierbood

09 januari 2003: Tijdens de nieuwjaarsborrel Going CULINAIR werd de culinaire wereld vergeleken met de bouwwereld en proefden wij o.a. uierboord.

Hier het recept van gebakken uierboord van de Lange Baanstraat. Met dank aan A.C. van Vliet, voormalig bewoner van deze Rotterdamse straat.


 

Recept van gebakken uierboord

Benodigdheden
Plm. 600 gram uierboord
150 gram gesneden katenspek
2 uien
4 tomaten
2 takjes peterselie
Peper
Zout

Bereiding
*Snij de uierboord in plakjes van plm een halve centimeter.
*Snij de uien in ringen
*Laat de boter heet worden en bak hierin de uierboord ongeveer 2 minuten
*Bak de plakjes katenspek en de uienringen even mee.
*Snij de tomaten in plakjes, hak de peterselie en laat dit ongeveer 2 minuten meebakken.
*Breng op smaak met peper en zout.

Serveren met mosterd.

Tips
Naar wens kunt u de uierboord in dikkere plakken snijden.
De fijnste uierboorden komen van de vaars; een jonge koe die nog niet, of voor de eerste keer gekalfd heeft.

 

Aankondiging Going Culinair.


Verslag Going Culinair.

M van Popering:

14 maart 2015 05:40

Uierboord werd ook gegeten op met reuzel besmeerd zeeuws melk wit brood. Uierboord Werd door mij opa(Zeeusche Brood bakkerij A.van Popering, Lange Baanstraat 26-28) en later mijn vader(Marinus) gebakken in de reuzel. Lekker!!!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl