Ontvang onze nieuwsbrief:
Bedrijfsbezoek

Opschalen naar een duurzame toekomst

donderdag 18 januari 2024 / 14:30 - 19:00
> bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten & pers, €75.00 (pp) voor niet-aangeslotenen
Organisatie: Antwan van Haaren
register

ONTDEK DE KRACHT VAN PCM


Wil jij alles weten over Phase Changing Materials? Dan is het volgende Booosting evenement echt iets voor jou! Kom op 18 januari naar Orange Climate in Drunen. Tijdens deze middag leer je alles over PMC. Orange Climate is expert in klimaatbeheersing en renovatie. Ze bestaan uit zeven bedrijven die ieder producten maken of oplossingen bieden op het gebied van binnenklimaat.

Wat is PCM?
PCM staat voor Phase Change Materials (faseovergangsmateriaal). Dit zijn materialen waarvan de faseverandering (van vast naar vloeibaar en van vloeibaar naar vast) wordt gebruikt om warmte op te slaan en af te geven. Kortom: in PCM’s wordt warmte opgeslagen voor later gebruik in een cycli van 24-uur.

De kracht van PCM
Het gebruik van Phase Change Materials vertaalt zich als een thermische accu. De toepassing van Phase Change Materials zorgt voor een lager energieverbruik en een kleinere CO2-voetafdruk. Dit maakt het heel geschikt voor het verduurzamen van woningen en utiliteit.

 

Onze sprekers

Bert van Dorp is technisch directeur van Orange Climate en was onlangs geselecteerd voor de Duurzame 50! Zijn motto: "Duurzaam DOEN, dat maakt het verschil! Nieuwe technieken en bestaande producten en ervoor zorgen dat anderen ermee kunnen bouwen."

 

Peter van den Engel is adviseur, maar ook docent en onderzoeker aan de de TUDelft. Hij heeft onderzoek gedaan naar PCM en hier diverse artikelen over geschreven en gepubliceerd.

 

Edwin Hollander is werkzaam bij De Groot Installatiegroep als Hoofd Advies. Zijn lezing gaat over PCM als middel om te kunnen opschalen. Hoe kan je het toepassen in de praktijk met als voorbeeldproject IPS Scholen Amsterdam.

Uitgebreide Nieuwjaarsborrel
Naast dit interessante bezoek gaan we ook proosten op het nieuwe jaar. Dit doen we graag met al onze Booosters.

Programma

14.30 uur Ontvangst en inloop

15.00 uur Welkomstwoord Booosting

15.15 uur Lezing door Bert van Dorp (Orange Climate)

15.30 uur Lezing door Peter van den Engel (TUDelft)

16.00 uur Lezing door Edwin Hollander (De Groot Installatiegroep)

16.30 uur Rondleiding door de fabriek
17.15 uur Tegenlezing door Bert van Dorp
17.30 uur Opening Nieuwjaarsborrel door voorzitter Frank Segaar
19.00 uur Einde programma


Locatie
Orange Climate, Albert Einsteinweg 10 b, 5151 DL in Drunen.

Aanmelden
Wil je bij dit event aanwezig zijn? Meld je dan aan via onze website waarna je een definitieve aanmelding krijgt via het secretariaat. Voor aangeslotenen, studenten en pers is de deelname gratis. Voor niet-aangeslotenen kost deelname €75,-- p.p.

 

Wil je als aangeslotene een introducé meenemen die eventueel wil aansluiten bij Booosting? Dat is zeker mogelijk, hiervoor vragen we wel een vergoeding namelijk de deelnamekosten van €75,-- p.p.


Afmelden
Heb je je aangemeld, maar ben je alsnog verhinderd? Stuur dan uiterlijk 15 januari een mail naar info@booosting.nl, zodat we dit op tijd kunnen doorgeven aan de catering.
Bij afmeldingen na bovenstaande datum (ongeacht ziekte, no-show of andere omstandigheden), worden de deelnamekosten in rekening gebracht.

 

Hierover krijgen we veel vragen. Voor elk event zijn er kosten gemaakt en we rekenen bij aanmelding ook op jouw komst. Als je niet vóór de genoemde datum afmeldt, is het voor ons niet meer mogelijk om de kosten terug te halen omdat er hierover ook afspraken zijn gemaakt met de catering.
Wij vragen jullie begrip hiervoor.

 

We zien jullie heel graag de 18e januari en we wensen iedereen alvast een geweldig, inspirerend, gelukkig en gezond 2024!

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl