Ontvang onze nieuwsbrief:

22 januari: Lezing Bouwinnovatie maakt de Toekomst

Joost Heijnis - voorzitter Booosting (foto: Leon van Woerkom)

12 januari 2015: Booosting voorzitter Jooset Heijnis geeft op 22 januari de lezing Bouwinnovatie maakt de toekomst in Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA).


22 januari: Bouwinnovatie maakt de toekomst

Joost Hiejnis: "Booosting focussed zich al sinds haar oprichting in 1988 op meer samenwerking tussen ontwerpers, bouwers, fabrikanten en de toeleverende industrie. Dit om onderzoek, ontwerp en ontwikkeling (de drie o’s van Boosting) binnen de bouw te stimuleren. Die missie is voor een deel in de afgelopen vijfentwintig jaar volbracht. Ook mede door de opkomst van geavanceerde software en internet wordt er nu meer dan eind jaren tachtig samengewerkt tussen de verschillende sectoren binnen de bouw. Maar gebeurt dit nu voldoende? En is daarmee de rol van Booosting als trekker van bouwinnovatie uitgespeeld? Het antwoord laat zich raden. Het palet aan grote maatschappelijke en vaak (ge)bouw gerelateerde problemen is te groot om door de bouw genegeerd te worden. Juist nu is een intensieve en multidisciplinaire samenwerking nodig om zaken als leegstand van kantoren, energieverbruik en woning tekorten aan te pakken. Booosting tracht via haar programmalijnen participanten uit de gehele bouwkolom uit te dagen tot samenwerking en innovatie te komen om zo bij te dragen aan het oplossen van bovengenoemde problematieken."

Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) is het lokaal architectuurcentrum voor Alkmaar e.o. Het AIA bestaat 21 jaar en organiseert lezingen, tentoonstellingen, excursies en de Dag van de Architectuur in Alkmaar. Thema van de lezingenserie is dit jaar: In/Out of the Box.

Dag do 22 januari 2015
Tijd 20:00 - 22:00
Plek Theater De Vest (Pleinzaal)-  Canadaplein 2 - 1811 KE Alkmaar 

Parkeren Garage De Vest (onder het theater)

Tel 072 548 98 88

Toegang vrij

 

Joost Heijnis is bouwtechnoloog/projectleider bij architectenbureau cepezed en voorzitter van Booosting. Bouwinnovatie maakt de toekomst was het thema van het 5e Booosting-Lustrum.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl