Ontvang onze nieuwsbrief:

Indruk Elevator Pitch BetonBallon

BetonBallon test (©Rob van Hove)
BetonBallon test (©Rob van Hove) Rob van Hove Panelleden Atto Harsta (li) en Jos Lichtenberg Panelleden (vlnr) Wim Verburg, André Roelofsen en Arnold Louet Feisser

29 maart 2006: Op het innovatiegala Architect06 in Rotterdam vond ook de Booosting Elevator Pitch plaats met de drie pitchers Lambert Kamps, Rob van Hove en Taco van Iersel.
Hier een indruk van de BetonBallon van Rob van Hove.


Booosting Elevator Pitch 2006

 

Pitcher Rob van Hove

Onderwerp BetonBallon
De betonballon is een bekistingmethode voor het realiseren van grote overspanningen in beton, de zgn. membraanbekisting. De methode is gebaseerd op de eigenschap van membranen zich zodanig te vormen dat er alleen spanningen in het vlak aanwezig zijn. De vorm van het membraan wordt bepaald door de plattegrond, de druk onder het membraan en de hoeveelheid membraan. Het oppervlak is in ieder gevel dubbel gekromd. Het membraan wordt bekleed met spuitbeton.

Vraag
Hoe de membraan bekistingmethode verkopen?

Advies
Vooral met een ‘goedkope’ bekisting zijn er mogelijkheden in het (weer) toepassen van dubbelgekromde betonconstructies.

Ontwikkel het aanbod. Breng bedrijven bij elkaar die in de werkmethode willen investeren zodat deze een opdrachtgever een concreet aanbod kunnen doen. Zorg dat het technisch klopt en dat de kosten en bouwtijd bekend zijn.

Ontwerpers/architecten zijn waarschijnlijk enthousiast voor de werkmethode, maar de bekistingmethode komt alleen van de grond als architecten ontwerpen maken die op de toepassing van een dergelijke werkmethode gebaseerd zijn.

Dit is een samenvatting van het advies van het panel.

Aankondiging Elevator Pitch

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl