Ontvang onze nieuwsbrief:

Publicatie Bouwen in de Bovenstad

Nautilus Scheveningen (ontwerp: Archipel ontwerpers)

01 mei 2007: Het congres Bouwen in de Bovenstad van 11 april 2007 had als thema: het nieuwe bouwen op het tweede maaiveld: platte daken van woon- en kantoorgebouwen als ‘bouwgrond’. Hier de publicatie die n.a.v. dit congres is gemaakt.


Bouwen in de Bovenstad


Bouwen “op het dak” is een actueel thema door de toenemende ruimtelijke druk in Nederland. Een locatie voor meerdere functies gebruiken, nieuwe dimensies creëren op de bestaande bebouwing lijken een logisch vervolg op de vraag naar m2. Toch gaat het niet hard met deze vorm van ruimtegebruik, er is een begin maar het blijkt een moeilijk proces. 
Waar ligt dat aan?

Wie heeft een oplossing?

En waar liggen de kansen?

Deze publicatie is een toevoeging op het Congres “Bouwen in de Bovenstad” gehouden op 11 april 2007 in Rotterdam. Stichting Bovenstad heeft samen met Stichting Booosting sprekers uitgenodigd die wellicht een antwoord hebben op bovenstaande vragen.

Jos Lichtenberg (TU Eindhoven) en Ed van Hinte belichtten de technische uitdagingen van het meervoudig ruimtegebruik. Hamit Karakus (wethouder Wonen Rotterdam) schetste de ambitie van Rotterdam om de groenste dakstad van Nederland te worden. De  proeftuinen uit de Bovenstad COP gaven in de middag inzicht in de problemen maar ook in de mogelijkheden die het bouwen bovendaks biedt.

Met deze publicatie willen wij u inspireren om dit onderwerp bij anderen onder de aandacht te brengen.

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl