Ontvang onze nieuwsbrief:
Congres

Bouwen in de Bovenstad

woensdag 11 april 2007 / 13:00 - 17:00
Groothandelsgebouw - Dakzaal , Weena, Rotterdam > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten & pers, €100.00 (pp) voor niet-aangeslotenen
Organisatie: Eric Vreedenburgh

Bouwen in de Bovenstad is een veelzijdig middagcongres over het nieuwe bouwen op het tweede maaiveld. Een belangrijke optie voor de toekomst is het benutten van de platte daken van woon- en kantoorgebouwen als ‘bouwgrond’.


Dit “luchtgebonden bouwen” kan de bestaande stad intensiveren, nieuwe vitaliteit geven en de monofunctionaliteit van een omgeving doorbreken. Stichting Bovenstad organiseert samen met Stichting Booosting een congres over de vele mogelijkheden en de betekenis die een Bovenstad aanpak kan hebben voor de komende transformatieopgave van onze steden. Inleidingen, workshops en debat Pro. Jos Lichtenberg (TU Eindhoven) geeft onder het motto Slim Bouwen, zijn visie op de technische uitdagingen van meervoudig ruimtegebruik. Hamit Karakus (wethouder Wonen Rotterdam) schetst de ambitie van Rotterdam om de groenste dakstad van Nederland te worden. Ed van Hinten zal zijn visie op Lightness geven en als laatste zal Cees Hoogervorst de resultaten van Rotterdamse bovenstadprojecten laten zien.

 

In 5 parallelle workshops zal de praktijk van Bovenstad bouwen worden toegelicht. Deze projecten vormen samen een bovenstad Community of Practice van Habiforum.


Dordrecht - Anders wonen boven winkels - Ineke Hulshof
Scheveningen - Stepping Stone stedenbouw - Eric Vreedenburgh
Den Haag - Vergroot je eigen woning - Jan Roncken
Delft - Gezinsvriendelijk hoogbouw in de Poptahof - Bob vRooy
Groningen - Het dak als openbare ruimte - David Inden

Het congres sluit af met een debat tussen Hamit Karakus (wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening Rotterdam), Hans Vos (SEV, IFD Transformatieplatform), Gerard Stevens ( directeur Geste Groep) en Peter Bart (Blauwhoed). Het debat staat onder leiding van Wil van der Hoek ( directeur Stadshavens Rotterdam).

De toegang is gratis voor aangeslotenen van de Stichting Bovenstad en Booosting.
U bent van harte welkom, we will see you on the roof !

 

Klik hier voor enkele presentaties van dit congres.

 Den Ouden Ancker Dordrecht. Ontwerp: Hulshof architecten Nautilis Scheveningen. Ontwerp: archipelontwerpers Poptahof Delft
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl