Ontvang onze nieuwsbrief:

De toekomst pionieren

21 december 2023: Een terugblik van booosting op 2023


De toekomst pionieren: Een terugblik van bOOOsting op 2023

Met het kerstlicht dat schittert en het jaar ten einde loopt, willen we graag samen met jullie terugkijken op een bijzonder en inspirerend jaar van Booosting.


Wij blikken terug op een enerverend jaar. Een jubileumjaar dat we groots gevierd hebben met de aangeslotenen op een bijzondere locatie in Amersfoort in de Nieuwe Stad met als thema Paris Proof. Tijdens deze dag stonden wij nog stil bij het verlies van één van onze grondleggers: Jan Brouwer. Wij benoemden hem, de andere oprichters en Jolanda tot erelid uit dankbaarheid voor wat zij tot op de dag van vandaag betekenen voor Booosting.

In dit jaar hebben we het klimaat centraal gezet. We hebben met dit thema succesvolle bijeenkomsten gehouden zoals de geslaagde nieuwjaarsborrel bij Curve Works en innovatieve energieoplossingen bij iwell in Utrecht. Ook zagen wij hoe beton in een nagenoeg gerobotiseerde fabriek werd geproduceerd en wij leerden hoe en wanneer beton CO2-neutraal is. Te beginnen bij het produceren van herwonnen cement tot het verwerken hiervan met CO2-injectie en polymeerbeton. Bijeenkomsten die, vaak op locatie, ons een uniek kijkje hebben gegeven in de keuken en labs van koplopers. Wij zetten deze bijzondere traditie dan ook graag voort.

Het klimaat hield ons dit jaar niet alleen bezig tijdens onze bijeenkomsten, maar hield de wereld ons het hele jaar in zijn greep. Aardbevingen in Turkije. Warmterecords over de hele wereld en in een periode van slechts één maand! Gletsjers die verdwijnen. Rivieren die opdrogen in Brazilië en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij mogen en kunnen hier niet aan voorbijgaan. Daags na de klimaattop, notabene in Dubai gehouden met 97.000 deelnemers!, weet de wereld elkaar, mede dankzij de voorzitter, slechts te vinden in een “historisch” genoemd akkoord, naar een transitie weg van fossiele brandstoffen en een verdrievoudiging van duurzame energie.
Booosting wil hier haar steentje bijdragen en daarom is ons jaarthema: “Opschalen voor een duurzame toekomst’’. Opschalen doen we ook dit jaar met een aantal grotere bijeenkomsten op het hoofdthema en daaromheen zijn pop-ups (kleinere bijeenkomsten) waartoe wij de aangeslotenen oproepen om zich hiervoor aan te melden.

Dit jaar hebben er zich binnen ons bestuur ook wisselingen plaatsgevonden. Uit het bestuur vertrok Rutger Snoek en recent is ook Ronald Wenting afgezwaaid. Heel hartelijk dank voor jullie inzet en vooral constructieve bijdragen.
Wij hebben weer twee nieuwe bestuursleden gekozen. Dit zijn Chris Noteboom (Van de Laar) en Diana de Krom (abt) die wij jullie in het nieuwe jaar graag nader zullen voorstellen.

De eerste gelegenheid hiertoe biedt de nieuwjaarsreceptie op 18 januari bij Orange Climate in Drunen (klik hier voor meer info).
In het nieuwe jaar ontmoeten wij jullie graag daar (neem vooral een introducé mee), dan inspireren we elkaar en geven 2024 een flinke BOOOST!!!

 

Namens het bestuur wensen we jullie een gezond, gelukkig en fantastisch 2024!

 

Frank Segaar

voorzitter

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl