Ontvang onze nieuwsbrief:

BouwLab R&Do opent deuren voor innovatieve bedrijven in de bouw

05 november 2019: Het eerste Smart Industry Fieldlab voor de bouw in Haarlem is 30 oktober geopend.


BouwLab R&Do opent deuren voor innovatieve bedrijven in de bouw


Energietransitie, circulair bouwen en duurzame processen staan hoog op de agenda. Daarom opent BouwLab R&Do haar deuren voor aannemers, architecten en mkb in de bouw. Dit fieldlab zal een innovatie- en experimenteerplek zijn, waar alle partijen uit de bouwwereld samenkomen voor het versnellen van innovaties op het gebied van technologie en duurzaamheid binnen de bouw. BouwLab R&Do is een onafhankelijke proeftuin voor onderzoek, met vooral ‘doen’ als credo.

Voorafgaand aan de officiële aftrap is op 30 oktober jl. een actief programma BouwLab Live! georganiseerd voor diverse deelnemers uit de bouw-, infra-, industrie- en creatieve sector. Overdag werd tijdens de Technology “Booost” van gedachten gewisseld met architecten, designers, engineers, tech startups en studenten over welke rol nieuwe technologie en innovaties kunnen spelen bij de realisatie van de opgave van de bouwsector: ‘1 million homes’ in 2030.

Na een interactieve BouwLab Live Talk met verschillende vertegenwoordigers uit de bouwsector gaf Jan Kets (Bouwend Nederland) met behulp van een robot hét startsein voor BouwLab R&Do. Ook kreeg de nieuwe innovatiehub voor de bouw de officiële Smart Industry Fieldlabstatus toegekend door Karsten Klein (FME).

 

BouwLab R&Do is een Smart Industry Fieldlab van 3D Makers Zone.

 

meer info
BouwLab R&Do

aankondiging Bouwlab R&Do van start in Haarlem

 

contact

Annette Beerepoot - 3D Makers Zone

ab@3dmakerszone.com

06 50601337

 

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl