Ontvang onze nieuwsbrief:
Opstart project

BOUWLAB R&Do van start in Haarlem

woensdag 30 oktober 2019 / 10:00 - 18:00
BouwLab , Grote hal 3D Makers Zone, Oudeweg 91-95, 2031 CC Haarlem > bekijk op de innovatiekaart
Organisatie: Pim Marman en 3DMZ

Tijdens BOUWLAB R&DO Live! op woensdag 30 oktober a.s. gaat BOUWLAB R&Do van start. BouwLab R&Do is opgericht om nieuwe innovaties en technische mogelijkheden te onderzoeken en direct laagdrempelig toepasbaar te maken binnen de bouw.


BOUWLAB R&Do van start in Haarlem

het onlangs geïnitieerde BouwLab in Noord-Holland gaat het om R&Do: Research & Doing teneinde innovaties op het gebied van technologie en duurzaamheid te laten doorstromen naar de bouw. Pionieren kun je nu eenmaal het beste in teamverband.

Learning by doing & leading by learning
Initiatiefnemer Herman van Bolhuis: “Er komt veel op de bouwwereld af wat betreft nieuwe technieken zoals 3D-printen, robots, slimme sensoren, duurzamere materialen en digitalisering. Dit leidt bijvoorbeeld tot prachtige vormvrije designs, eenvoudigere modulaire concepten en slimmer produceren. Maar hoewel een handjevol grote spelers achter gesloten deuren druk aan het experimenteren is, blijft het benutten van kansen met deze nieuwe tech voor veel kleinere spelers onbereikbaar. Bij architectenbureaus, projectontwikkelaars en het MKB ontbreekt het vaak aan kennis of geld om nieuwe innovaties toe te kunnen passen. BouwLab R&Do heeft de infrastructuur en innovatieve technische middelen om nieuwe bouwtechnologieën toegankelijk te maken voor elke partij die zich hierin wil verdiepen, een testcase wil doen of een pilotproject wil oppakken. Innovatie versnel je nu eenmaal op een plek met inspirerende showcases uit de praktijk en door ruimte te creëren waar in alle vrijheid kan worden geëxperimenteerd en kennis kan worden gedeeld. BouwLab R&Do gaat echt om dóen!”

 

Booosting en Bouwlab
Deze ambitie sluit naadloos aan op een van de doelstellingen van Booosting om ontwerp en ontwikkeling bij elkaar te brengen en zo te komen tot concrete producten. Daarom ondersteunt Booosting dit initiatief en dragen wij bij aan de programmering. Wij nodigen de Booosting aangeslotenen van harte uit hierbij aanwezig te zijn!

Programma

Op 30 oktober wordt BouwLab R&Do officieel ingewijd met dit live event. BouwLab Live! bestaat uit een ochtendprogramma met Techboosts over o.a. digitale productie, robotisering, AR/VR, nieuwe materialen, modular & circular design, modulaire bouwsystemen, en aanlsuitend de Bouwtalks en netwerkborrel.

 

Techboost '1 Million Homes' De grote Nederlandse steden, vastgoedbeleggers en -ontwikkelaars zijn een samenwerkingsverband aangegaan in het kader van de Holland Metropoolregio om de ontwikkeling van een miljoen nieuwe woningen tegen 2030 te realiseren. Verschillende teams van architecten, projectontwikkelaars, designers en andere bouwprofesensionals gaan op deze dag concepten bedenken voor het gebruik van nieuwe innovatieve bouwtechnologieën die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van ‘1 million homes’. 

Tijdens BouwLab Live! zijn verscheidene bedrijven aanwezig met hun innovatieve bouwtechnologieën. Zij zullen de mogelijkheden en voordelen van deze technologieën uit de doeken doen en de teams bijstaan bij het creëren van hun concepten.
Bouwtalks De impact van nieuwe technologie op de bouwsector wordt aansluitend besproken met een aantal prominente spelers uit de sector, waaronder Maxime Verhagen (Bouwend NL), Karsten Klein (FME) en Fried Kaanen (Metaalunie)

 

10:00 Inloop

10:30 Welkom en introductie Bouwlab en programma

11:00 Techboost '1 Million Homes'

12:30 Lunch

13:30 Vervolg Techboost

14:30 Presentatie Techboosts

15:00 Afronding Techboosts en inloop Bouwtalks

16:00 Bouwtalks

17:00 Borrel

 

meer info

3D Makers Zone Smart Industry Fieldlab Haarlem

Bouwlab R&DO

Metropoolregio Amsterdam 

 

contactpersoon

Annette Beerepoot

ab@3dmakerszone.com
06 5060 1337

 

deelname gratis
aanmelden verplicht

 

route 3D Makers Zone

EV
Navigeer naar de Ingenieur Lelyweg Haarlem. Rijd deze doodlopende straat in, 1e link door een groot openstaand hek.  Entree aan de voorzijde van de grote hal midden op het terrein.


OV
Vanaf station Haarlem Spaarnwoude 10 minuten lopen naar Oudeweg 91-95.

Vanaf station Haarlem 15 minuten lopen of neem Bus 15 (halte voor de deur).


 

Modular & circular design Haïti Ecoshelter - ontwerp + productie: The New Makers
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl