Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuw aangesloten: Scheuten Absoluut Glastechniek

Jack Wilting Erik van der Weg AAE Helmond (bron: SAGT) Artist impression: UNstudio/Redevco

03 juni 2019: Scheuten Absoluut Glastechniek (SAGT) is onderdeel van Scheuten Projects van internationaal vlakglasveredelaar Scheuten Glas.


Nieuw aangesloten: Scheuten Absoluut Glastechniek

 

In de vestigingen in Nederland, België en Duitsland worden hoogwaardige vlakglasproducten gemaakt met thermische en geluidsisolatie, brand-, zon- en warmtewering, letsel- en inbraakveiligheid en design aan de (inter)nationale bouwwereld. De vestiging in Venlo heeft drie fabrieken en maakt basis- en isolatieglas enspeciaal glas voor speciale projecten.

Het 13-koppige SAGT-team heeft een innovatieve benadering en alle disciplines is huis voor de engineering, levering en montage van hoogstaande glastechnische projecten. De productenrange is groot: verlijmd en constructief glas, twee-of drievoudig isolatieglas, spiderglazing, gekleurd veiligheidsglas, alles kan. En de toepassingen zijn navenant, met name bij gevels en infrastructuur, maar ook glazen daken, vloeren, balustrades, binnenwanden, geluidsschermen, liftschachten en BIPV zijn belangrijke productgroepen.

Trends
De trends die in de glasbranche worden waargenomen zijn divers. Qua duurzaamheid uit zich dat in eisen aan hogere isolatiewaarden, qua esthetiek willen ontwerpers steeds meer transparantere gebouwen; de technische uitdagingen liggen bijvoorbeeld in langere glazen vinnen met dragende functies. Zo werkt SAGT momenteel aan de herontwikkeling van C&A Eindhoven met enkelglas extra heldere ruiten van 9675 x2640 mm, waarvan de glassamenstelling 10hs(4)10hs is. 

In dit ontwerp van UN Studio worden de ruiten verlijmd tegen een staalconstructie. Booosting aangeslotenen ABT en DGMR zijn belangrijke partners in dit project.


Why Booosting?
SAGT is aangesloten bij Booosting vanaf het begin van dit jaar en bedrijfsleider Jack Wilting en Erik van der Weg - Technisch projectmanager - zijn onze 1e contactpersonen. Beiden kennen ons bouwinnovatienetwerk en hebben al meerdere connecties binnen het Booostingnetwerk. De belangrijkste redenen om aan te sluiten zijn volgens Jack: “…vooral het verbinden van contacten, het ontmoeten van andere innovatoren zonder dat daarbij een commercieel belang speelt. Wij willen kruisbestuiving en de bouwbrede opzet van Booosting dient dat. Als je wilt vernieuwen moet je nieuwsgierig zijn. Wij staan voor Booosting en Booosting staat voor ons!”

Enkele voorbeeldprojecten
AAE Helmond 

Entree kasteelruïne Valkenburg 
Hotel Jakarta Amsterdam
Rotterdam Centraal

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2456 0127 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl