Ontvang onze nieuwsbrief:

Productontwikkeling rubriek 8 Zooontjens

Cover Booosting Special Produktontwikeling
Jos Lichtenberg

01 mei 1998: Booosting bestuurslid Jos Lichtenberg, directeur van Buro A+ buro voor bouwproductontwikkeling te Roermond, met zijn 8e bedrijfskundige bijdrage over productontwikkeling.


Productontwikkeling rubriek 8
Zooontjens


Dit keer een voorbeeld van een concrete productontwikkeling.
Ca. een jaar geleden gaf Zoontjens Beton te kennen een product te willen ontwikkelen voor het ophogen van galerijen. De markt voor dit product groeit snel en sluit goed aan bij de huidige activiteiten van Zoontjens.
Bij menige galerijflat is een groep honkvaste bewoners aan te wijzen. Soms is de lage huur hiervan de reden, soms is het ook de woonkwaliteit van de omgeving (winkels, recreatie, etc.). Ook goede buren en kennissen vormen een bindend element. Met de jaren komen echter ook de gebreken en voor menigeen wordt het opstapje van galerij naar woning een serieus probleem. Verhuurders die dit niet oplossen krijgen te maken met leegstand en daardoor met een minder aantrekkelijk woonklimaat. Kortom het begin van een neerwaartse spiraal.


Zoontjens heeft met Booosting en later Buro A+ het probleem geanalyseerd en oplossingen bedacht. Na ca. een half jaar intensief ontwikkelen waren ca. tien oplossingen voorhanden. Om technische en economische redenen is gekozen voor een oplossing met een lichte opbouw en een extreme stabiliteit. In dit kader is het leuk te vermelden dat ook een ander Booostinglid, Enitor één van deze oplossingen heeft aangedragen.

Het systeem werd onder zeer grote belangstelling op de Bouwrai, in maart van dit jaar aan de markt gepresenteerd. Het eerste project wordt op korte termijn uitgevoerd. Het eerste schaap is over de dam.

Het is een schoolvoorbeeld: binnen een jaar met een systematische aanpak de neuzen in dezelfde richting krijgen en samen een product ontwikkelen. 

 

Zoontjens, veel succes!


 

Jos Lichtenberg

Algemeen bestuurslid Booosting
Directeur Buro A+ buro voor bouwproductontwikkeling

Deze rubriek is verschenen in Booosting nieuwsbrief #45
Totaaloverzicht rubriek Produktontwikkeling

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl