Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuwe actieve beglazing: SageGlass©

©SageGlass (bron: DGMR)
©SageGlass (bron: DGMR)

04 september 2018: SageGlass© is een adaptieve, transparante, zonregulerende beglazing. Het glas is regelbaar naar de hoeveelheid zonlicht; van maximaal transparant bij bewolkt weer tot donker, bij een overvloed aan zonlicht en zonnewarmte.


Nieuwe actieve beglazing: SageGlass©

Deze adaptieve beglazing wordt niet gehonoreerd in de EPC-berekening, omdat deze manier van zonregulatie niet aan de EPC-definitie van zonwering voldoet. Dit betekent dat de afnemers van SageGlass© met een fors slechtere EPC geconfronteerd worden. Dit houdt ook in dat de investeerders hun lagere EPC- en BREEAM-NL-score zouden moeten compenseren met andere extra energiebesparende maatregelen, die uiteraard kostenverhogend werken.

De adviseurs van DGMR onderzochten voor hun opdrachtgever Vetrotech Saint-Gobain
de prestaties van het glas in gebouwsimulaties en toonden aan dat het energieverbruik met SageGlass© op jaarbasis lager ligt dan met een standaard beglazing en buitenzonwering. Op basis van deze simulaties is bij Bureau Controle Registratie en Gelijkwaardigheid een gelijkwaardigheidsverklaring aangevraagd en gehonoreerd.

Deze glasinnovatie maakt dat minder energieverbruik voor koeling nodig is, het aanwezige daglicht beter benut wordt en het lichtcomfort verbetert.

producent Vetrotech Saint-Gobain
adviseur DGMR


contactpersoon
Esther Hebly adviseur geveltechniek DGMR
ehb@dgmr.nl
06 12204815


meer info

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl