Ontvang onze nieuwsbrief:

The Biobased (R)evolution #2 Congres over opschaling biobased bouwen en ontwerpen, 17 april Building Holland

11 april 2018: Dinsdag 17 april, tijdens Building Holland, is het congres The Biobased R/evolution #2 gepland. De middag staat in het teken van de opschaling van biobased bouwen en ontwerpen.


The Biobased (R)evolution #2


pitches, praktijkervaringen, producten
Het congres laat zien wat er nu al mogelijk is in biobased nieuwbouwen en renovatie. De opschaling in biobased bouwen wordt zichtbaar gemaakt aan de hand van nu al zeer succesvolle producten, componenten en (industriële) woningbouwconcepten. De praktijkervaringen en pitches door marktpartijen geven u een goed zicht op de stand van zaken en de toekomst van biobased bouwen.

programma

Het programma is samengesteld door •Peter Fraanje bestuurslid Booosting •Willem Böttger lector biobased bouwen Avans Hogeschool en Hogeschool Zeeland •Atto Harsta directeur Aldus Bouwinnovatie en transitiestrateeg De Bouwcampus •Wijnand Beemster hoofdredacteur Stedebouw & Architectuur.


12:05 - 12:10 Biobased in de brede bouwstroom
Intro door Atto Harsta, moderator van het congres. Over de rol van de overheid (beleid), Bouwagenda, en de bouwindustrie. In hoeverre kunnen we nu al overstapen op biobased nieuwbouw en renovatie?

12:10 - 12:30 Opschaling biobased bouwen
Peter Fraanje, bestuurslid Booosting, lid Transitieteam Circulaire Bouweconomie

De Transitieagenda Circulaire Bouweconomie pleit voor meer gebruik van biobased bouwmaterialen. Het actieplan Bos en Hout streeft naar 10 procent houtaandeel in nieuwbouw. Dat stimuleert de opschaling van biobased bouwen die nu in volle gang is. Fraanje onderbouwt dit met conceptueel biobased woningbouwen.

12:30 - 13:00 Pitches biobased bouwen
Producenten hebben biobased bouwen opgepikt. Er is een enorm aanbod van biobased materialen en bouwcomponenten voor handen. Ook zijn industriële woningbouwconcepten ontwikkeld met een flink aandeel van biobased. Vijf pitches geven inzicht in de stand van het aanbod.

13:00 - 13:45 Zeeland koploper in biobased bouwen

Willem Böttger interviewt Provincie Zeeland

Provincie Zeeland stimuleert biobased bouwen. Resultaat van provinciaal beleid is een reeks van projecten. In nieuwbouw, verbouw en renovatie. In Zeeland is de opschaling volop aan de gang. Wat is het geheim van het Zeeuwse model, en is dat nationaal uit te rollen? 

Willem Böttger interviewt Taco Tuinhof

In dit deel van het programma ook een interview over biobased architectuur met Taco Tuinhof architect/partner bij Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen. Taco werkt aan nieuwbouwproject Emergis in Goes, een best practice in circulair bouwen (hergebruik van bouwmaterialen) met een flink aandeel biobased.

13:45 - 14:15 Onderzoek en opleidingen biobased bouwen
Veel producten, succesvol beleid, voorbeeldige referenties, de overstap van een lineaire naar een circulaire bouweconomie is in volle gang – en wat is de rol van het onderzoek en onderwijs? Willem Böttger over de rol van onderzoek en opleidingen om de opschaling in biobased bouwen verder uit te bouwen.

14:10 - 14:25 Biobased bouwen is onontkoombaar
Wrap up door Peter Fraanje en Willem Böttger

onder leiding van Atto Harsta

The Biobased (R)evolution #1

Dit congres is een vervolg op het Biobased bouwen congres dat Avans Hogeschool en Stedebouw & Architectuur op 12 mei 2017 in Tilburg organiseerden.

 

Expositie

Naast Nexus Stage (waar het congres plaats vindt) is een expositie van 16 veelbelovende biobased materialen, producten en concepten.


dag di 17 april 2018
tijd 12:05 - 14:30
plek Building Holland - Nexus Stage / A'dam Rai hal 10

meer info bouwcirculair.nl
aanmelden 

 

U bent van harte welkom!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl