Ontvang onze nieuwsbrief:
Booosting Branchevreemd

MODE & trends

donderdag 21 november 2002 / 15:00 - 19:00
Dutch Design Centre, Rotsoord 3, 3523 CL Utrecht > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Harm Boomsma

Innovatie vraagt om een vooruitziende blik. Welke veranderingen bereiken ons? Welke zaken, die nu al in de markt zichtbaar zijn, hebben toekomst? Bij productvernieuwing is het zaak hierin de goede keuzen te kunnen maken. Vandaag kijken we in deze branchevreemde bijeenkomst hoe productontwikkeling plaats vindt in een andere sector; dit keer de modesector.


MODE & trends; Booosting Branchevreemd

Mode was tot voor kort een fout woord in de architectuur. Toch blijkt meer en meer dat ook architectuur zeer aan mode onderhevig is. In de modebranche is het herkennen van trends en het snel reageren met nieuwe ontwerpen zeer belangrijk.

Milou Ket Milou Ket styling & design geeft aan hoe nieuwe trends ook vertaald kunnen worden naar adviezen voor diverse bedrijven en de bouwsector. Haar prachtige jaarlijks vernieuwde trendboeken worden getoond en dienen als uitgangspunt voor productontwikkeling van internationale cliënten w.o. Volvo Cars, Royal Scandinavia, Caulder Moore, Erickson, Electrolux etc.

Modeontwerpster Mattie Couperus geeft vanuit haar modeatelier aan hoe zij tot een nieuwe collectie komt en geeft een kijkje in haar activiteiten. Haar atelier ontwerpt, maakt en verkoopt kleding voor de vrouw.

Steven van Vliet is als modeontwerper bij een groothandel verantwoordelijk voor drie à vier collecties nieuwe herenpakken per jaar. Een toedracht over de continue wisselwerking tussen de eigen nieuwe ideeën en de markt die vraagt om accenten te verleggen.

Trespa International is een bedrijf dat, zoals meer producenten in de bouw, haar productenpakket steeds meer aanpast op basis van trends en nieuwe ontwikkelingen. Gerard Zweers & Aart Jan van der Meijden, van de afdeling marketing lichten toe hoe dit bedrijf op basis van externe en interne signalen tot de nieuwste producten komt.

De tegenlezing wordt gehouden door een industrieel ontwerper met grote affiniteit voor mode, tevens penningmeester van Booosting: André Roelofsen directeur van Neonis Designers te Wormer.

 

Programma

15:00 Ontvangst in DDC-i
15:15 Inleiding door Harm Boomsma bestuur Booosting
15:25 Milou Ket over internationale trendvertalingen
15:45 Modeontwerpster Mattie Couperus
16:05 Modeontwerper Steven van Vliet

16:25 ‘Trends & Trespa’ Gerard Zweers & Aart Jan vdMeijden

16:45 Pauze + expositie modeontwerpen en Trespa
17:30 Tegenlezing door André Roelofsen, industrieel ontwerper
17:50 Discussie
18:00 Borrel
19:00 Eind

 

U bent van harte welkom!


Verslag MODE & trends

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl