Ontvang onze nieuwsbrief:
Mini-symposium

Slimme gevels

dinsdag 10 december 2019 / 13:30 - 19:00
PHYSEE, Van Mourik Broekmanweg 4, 2628 XE Delft > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten & pers, €50.00 (pp) voor niet-aangeslotenen
Organisatie: Robert Capel
register

Het is weer tijd voor een update met gevelinnovaties! Tijdens het mini-symposium Slimme Gevels delen onze host PHYSEE en de Booosting-specialisten van AGC Glass, DGMR en architectenbureau cepezed graag met u hun recente productontwikkelingen en toekomstwensen.


Slimme gevels

De dynamische gevel
Met de energieopwekkende ramen van PHYSEE, die tevens sensortechniek bevatten, worden transparante glasgevels dynamisch. Met de energie en data ontstaat een netwerk waaraan gebouwfuncties als zonwering, verlichting en ventilatie gekoppeld kunnen worden. In combinatie met de mogelijkheid voor gebruikers om hun voorkeuren kenbaar te maken ontstaat er een SmartSkin-gevel die anticipeert op deze voorkeuren. Met deze slimme geveltechnieken worden gebouwen energiezuinig en verbetert het comfort indrukwekkend. Energiebesparingen kunnen zelfs oplopen tot meer dan 20%. The future-proof glass façade for next generation sustainable buildings.

 

Voorafgaand aan dit symposium is er een rondleiding op de productielocatie van PHYSEE te Delft. U dient bij uw aanmelding aan te geven of u hierbij aanwezig wil zijn. Er is plaats voor max. 25 deelnemers en Booosting aangeslotenen genieten voorrang.

Active Glass 
De jarenlange productstrategie van AGC Glass om bijna haar gehele R&D-budget te besteden aan de verbetering van CO2-balans, heeft geleid tot meerdere nieuwe glas-gevel-ontwikkelingen. Deze zijn enerzijds zogenaamde 'meer-met-minder-innovaties', zoals zeer sterk, dun glas en vacuümglas. Anderzijds is er in meerdere marktsectoren een verhoogde vraag naar meer geïntegreerde producten. Om aan deze vraag te kunnen voldoen heeft AGC geïnvesteerd in nieuwe productietechnologieën in de vestiging AGC Mirodan te Kortrijk (België). In 2020 staat een Booosting-bedrijfsbezoek aldaar gepland.


AGC Glass Europe focust tijdens dit mini-symposium op de integratie van glas en elektronica en toont haar nieuwste producten voor geïntegreerde gevels in haar mobile expo de AGC Shuttlebus, die tijdens deze middag voor de deur staat. Enkele voorbeelden zijn BIPV, Glassi-led, Wavetru en Halio, slim getint glas dat overgaat in neutrale grijsschakeringen, het biedt bescherming tegen de zon en extra privacy.


Slimme gevels in slimme gebouwen
Slimme gevels staan niet op zichzelf en daarom legt Esther Hebly, senior adviseur Geveltechniek DGMR en oud-Booosting-bestuurslid, de relatie met slimme gebouwen. De toegevoegde waarde zit vooral in een beter binnenmilieu, wat DGMR o.a. zichtbaar maakt met WELL en de Healthy Building Index Tool. Ook voor onderhoud liggen er kansen. Voor zowel gebouwgebruikers, werkgevers en vastgoedmanagers zijn er voordelen.

Oproep De adaptieve gevel
Oud-Booostingvoorzitter en bouwtechnoloog bij architectenbureau cepezed Joost Heijnis vergelijkt de gevel met een vierseizoendekbed. Hij gaat met u graag op zoek naar een slimme façade die zich aan kan passen, kan reageren op buiten en stimulerend is: een adaptieve gevel!


programma
rondleiding
13:30 – 14:30 PHYSEE Flatpack Factory

Schieweg 25, 2627 AN Delft
• max. 25 deelnemers

• Booosting aangeslotenen voorrang

• op loopafstand van station Delft Zuid

• taxiservice van Flatpack Factory > Physee Campus

graag aangeven bij uw aanmelding of u hieraan deelneemt e/o vervoer wenst


mini-symposium
15:00 Ontvangst PHYSEE
Van Mourik Broekmanweg 4, 2628 XE Delft
• max. 40 deelnemers

• zeer beperkte parkeergelegenheid

15:15 Welkom

Robert Capel Saleslead Octatube + voorzitter Booosting

 

15:20 Introductie Physee

Willem Kesteloo CFO + mede-oprichter Physee


15:30 Oproep De adaptieve gevel

Joost Heijnis Bouwtechnoloog architectenbureau cepezed

 

15:50 Slimme gevels in slimme gebouwen
Esther Hebly Senior adviseur Geveltechniek DGMR

 

16:10 De dynamische gevel PHYSEE SmartSkin 

Nico Pulskens Head of Sales PHYSEE


16:40 Active Glass
Anton Peters Manager Projecten Benelux AGC Glass

17:45 Discussie en borrel
19:00 Einde

U bent van harte welkom!

 

meer info

AGC Glassiled Motion in Bosuilstadion Antwerpen (0:51)

DGMR WELL

 

bereikbaarheid

Beide locaties van PHYSEE Delft zijn goed met OV bereikbaar.

Voor gezamelijk vervoer van de Flatpack Factory (Schieweg) naar de symposiumlocatie (Van Mourik Broekmanweg) wordt gezorgd.

Op de Van Mourik Broekmanweg bij PHYSEE én op de TUD-campus zijn de parkeerplaatsen schaars.

 

sponsored by AGC


PHYSEE SmartSkin Binckkade Den Haag Halio, AGC Smart-tinting glass (bron: agc-glass.eu) Glassiled  Led op conductieve coating in Bosuilstadion Antwerpen  (bron: agc-glass.eu)
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl