Ontvang onze nieuwsbrief:
Projectbezoek

Nieuwbouw Triodos Bank

donderdag 07 maart 2019 / 15:00 - 19:00
Landgoed De Reehorst, Congrescentrum Antropia - Zaal Orangerie, Hoofdstraat 26, Driebergen-Zeist > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Robert Capel
register

Triodos Bank keert terug naar landgoed De Reehorst in Driebergen met een nieuw duurzaam kantoor met drie torens en een volledig houten kern. Booosting wordt op donderdagmiddag 7 maart in de gelegenheid gesteld het project in aanbouw met u te bezoeken.


Nieuwbouw Triodos Bank


Het nieuwe kantoorgebouw van Triodos Bank wordt optimaal ingepast in het landgoed De Reehorst en loopt parallel aan de ontwikkeling van de nieuwe infrastructuur rondom het station en de directe omgeving. Een behoorlijk aantal Booosting aangeslotenen is betrokken bij dit duurzame project en een deel van hen deelt vanmiddag zijn/haar expertise met ons.


duurzaam ontwerp
Het ontwerp van RAU architects is geïnspireerd op de natuur. Het gebouw en de omringende natuur vormen een harmonieus geheel. Door de vorm van het gebouw ontstaan tussen bosrand en gebouw diverse buitenruimtes.
Het gebouw varieert in hoogte en is onderverdeeld in drie torens van drie, vier en zes bouwlagen met een volledig houten kern. Het gedeelte het dichtst bij de zichtlijnen van het landgoed is één verdieping hoog en verder o.a. een publiekstoegankelijk deel op de begane grond en werkplekken in de drie torens. Door de vorm van het gebouw en de transparante gevels behouden de werkvelden in verschillende delen van het gebouw zicht op elkaar en uitzicht over de natuur rondom. Verticaal zijn de werkvelden verbonden door vides met daarin de hoofdtrap in de vorm van een helix.

 

duurzaam hout
Rondom de houten kern worden gelamineerde houten spanten toegepast met een driedubbele vingerlas. Deze houten spanten dragen de kruislaaghouten vloeren en sluiten aan op een stalen gevel. De volledige draagconstructie is dus van hout, en daarmee op deze schaalgrootte, uniek in Nederland. Kruislaaghout of wel Cross Laminated Timber (CLT) zijn kruislings verlijmde lamellen die uit drie of meer lagen vuren bestaan.

De massief houten kern van PEFC-vurenhout bestaat uit circa 3200 m² kruislaaghouten wanden van 200mm dik en circa 1700 m2 kruislaaghouten vloeren van 120mm dikte. De vloerconstructie rondom de kern bestaat uit 338 stuks gelamineerde spanten en 9500 m² kruislaaghouten vloeren met een dikte van 120 en 150 mm.


Alle houten onderdelen zijn prefab aangeleverd en worden ter plekke gemonteerd, even als de stalen gevel die tevens dient als onderconstructie voor de glazen gevel. De stalen dakconstructie van het restaurant wordt gedragen door vijf dikke Douglas boomstammen.

 

Triodos Bank is één van de belangrijkste financiers en investeerders in duurzame energie(besparing) en -renovatie. Het zal u niet verbazen dat de ontwerpfase van deze nieuwbouw BREEAM outstanding score heeft verworven.

 

Het huidige kantoorpand op de Utrechtseweg 60 blijft in gebruik als locatie voor het internationale hoofdkantoor.


programma
15:00 Ontvangst (Antropia zaal Orangerie)
15:15 Introductie Booosting
Robert Capel voorzitter Booosting + Sales Lead Octatube
15:30 Het duurzame ontwerp van Triodos

Peter Klaassen architect RAU
15:50 Kruislaaghout in Triodos
Johan Paul Borreman vestigingsmanager Derix
16:10 De glazen gevel van Triodos
Corine Dikkers projectleider Octatube
16:30 Vragen/discussie
17:00 Naar de bouwplaats voor een rondleiding
18:00 Borrel (Antropia restaurant)

19:00 Eind


AVA Alleen toegankelijk Voor Aangeslotenen van Booosting

Er is plaats voor maximaal 30 gasten.
Dit projectbezoek is exclusief voor Booosting aangeslotenen

 

veiligheidshelm en -schoenen mee!
Het dragen van een veiligheidshelm en veiligheidsschoenen is tijdens het bezoek aan de bouwplaats verplicht. U dient deze beschermingsmiddelen zélf mee te nemen! Zonder veiligheidshelm en -schoenen kunt u de bouwplaats niét op.


meer info 

ABT / Lüning houtconstructie

Concrete Valley composiet gebogen luifels

Deerns ontwerp installaties

Derix gelamineerde houten spanten

Derix filmpje CLT (1:11)

J.P. van Eesteren bouw

Octatube glas/gevel

RAU ontwerp

Triodos op Reehorst

Webcam nieuwbouw

 

vól
Wegens grote belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om deel te nemen aan dit projectbezoek.

Nieuwbouw Triodos (bron: triodosopreehorst.nl) De toekomstige entree (bron: triodosopreehorst.nl) Een volledig houten kern voor de 3 torens (bron: triodosopreehorst.nl) Bouw op 4 februari 2019 Detail toren met zicht op de CLT spanten (op 4 februari 2019)
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl