Ontvang onze nieuwsbrief:
Bedrijfsbezoek

Bezoek aan Rockwool Lapinus in Roermond

dinsdag 28 juni 1994 / 15:30 - 20:00
Rockwool Lapinus, Industrieweg 15, Roermond > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Jan Westra

Rockwool is ’s werelds grootste producent van steenwol produkten. Als zelfstandige onderneming is ze lid van de Rockwool International A/S groep, waarvan het moederbedrijf zich in Denemarken bevindt. Achter de Rockwool Benelux Holding staan 5 dochterondernemingen waar zo'n 1.300 mensen zich bezighouden met produktie en toepassingen van steenwol.


Bezoek aan Rockwool Lapinus in Roermond
Producent van wol van 1000 kilo per kuub!


Rockwool Lapinus is producent en levert thermische isolatie. Hier worden onder andere de sterkte eigenschappen van Conrock onderzocht en wordt veel aandacht besteed aan de druk, trek en afschuiving van het materiaal. Rockwool Rockfan richt zich op akoestische isolatie en plafonds, Rockwool Grodan maakt teelt op steenwol mogelijk door de produktie van groeimedia voor kassenbouw, Rockwool Fibres levert losse vezels, onder andere voor de vervanging van asbest, maar ook als toeslagstof in kunststoffen en asfalt. Rockwool Rockpanel tenslotte levert gevelbeplating.

Het bedrijf in Limburg maakt de steenwol van diabaas, een vulkanisch gesteente. Steenwol heeft goede thermische en akoestische isolatie­eigenschappen, is onbrandbaar en een mineraal produkt.

Rockwool Lapinus zal op 28 juni als gastheer optreden en de nieuwste ontwikkelingen bij Rockwool presenteren: Rockpanel en Conrock.

Rockpanel gevelbekleding is duurzaam als steen en gemakkelijk als hout te verwerken. Het is in talrijke uitvoeringen en toepassingsmogelijkheden te verkrijgen. De GT panelen zijn volledig damp-open waardoor condensatie tot het verleden hoort; geventileerde gevels zijn niet langer meer noodzakelijk.Een andere handige eigenschap is de anti-graffiti versie waarbij een extra transparante coating is aangebracht waarop verf moeilijk hecht. Verder is Rockpanel ongevoelig voor vocht, warmte en kou, vormvast, kleurecht en brandveilig, te monteren zonder voegen; kortom ideaal.

Conrock is een constructieve steenwol voor sandwichpanelen. Het is een natuurprodukt dat recyclebaar is in Rockwool’s eigen recycle-fabriek. Ook bij brand komen geen giftige gassen vrij. Panelen die voorzien zijn van een harde Conrock-kern zijn brandveilig en hebben een uitstekend warmte-accumulerend vermogen. Stelling bij Rockwool is dat een goed en brandveilig paneel niet duurder hoeft te zijn dan alleen maar een goed paneel.


In samenwerking met andere bedrijven worden diverse produkten ontwikkeld. Op het eerste gezicht lijken deze soms uiterst simpel. Maar deze eenvoud is gebaseerd op een optimale balans tussen technische kwaliteit, produkttechniek en prijs.

Naast uitgebreide informatie over de organisatie en een rondleiding langs de produktie, is er aandacht voor schadegevallen.

programma
15:30 Aankomst
15:45 Introductie door ir Jan Westra

Voorzitter van het Bestuur van Booosting,
Docent produktietechnologie Fac.Bouwkunde, TU Eindhoven
16:00 Rockwool
door de heer mr Hans Ververs

Algemeen Manager Conrock
16:15 Conrock
door de heer ir Johan Riezebos

Marketing/Productmanager
16:30 Rockpanel
door de heer ing. Jan Holtslag

Productmanager
16:45 Korte pauze en indeling groepen voor rondleiding
17:00 De produktie rondleiding door de fabriek
18:00 Broodje
19:00 Tegenlezing
door de heer ir Maarten Engelman
Maatschap Engelman Houben Archirecten/lngenieurs
19:30 Discussie + einde

 

bijschrift afbeelding

1 Rockpanel GT

2 Rugvulling pe-band of dpc-strook, kitnaad Rockpanel Tack

3 Luchtspouw

4 Waterkerend dampdoorlatend membraan

5 Framework

6 Steenwolplaten C, 8 tot 10mm

 

verslag van deze activiteit

Rockpanel
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl