Ontvang onze nieuwsbrief:

Maarten van der Breggen wint 1e Open Source Wood Award met Maskerade®

Dr Gelinckschool met Maskerade systeem (bron: Metsä Wood)
Dr Gelinckschool met Maskerade systeem (bron: Metsä Wood) Vloerelementen Maskerade® bouwmethode Details Maskerade® bouwmethode

13 november 2017: De eerste Open Source Wood Award is gewonnen door architect Maarten van der Breggen voor zijn Maskerade® bouwmethode.


Maarten van der Breggen wint 1e Open Source Wood Award met Maskerade®

Maskerade® is een modulair systeem op basis van prefab houten elementen van Kerto LVL. Het systeem is gebaseerd op een verticale manier van bouwen waarmee binnen slechts één dag vijf verdiepingen wind- en waterdicht kunnen worden gebouwd.
De elementen zijn ontwikkeld met het oog op flexibiliteit, duurzaamheid en bieden architecten en engineers vrijheid in design en materiaalgebruik. Daarnaast kiezen klanten de look & feel die zij wensen.

Maarten van der Breggen: “Ik ben architect en vind het belangrijk om de uitgangspunten van ontwerpen met Maskerade® te delen. Delen via een Open Source-platform is noodzakelijk voor de productie van elementen op industriële schaal, innovatie en marketing. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er steeds meer wordt gebouwd met hout.”

Het Open Source Wood-initiatief van Metsä Wood is een oproep architecten, ontwerpers en engineers om krachten te bundelen, kennis uit te wisselen over over prefabelementen en grootschalige, modulaire houtbouw en om innovaties in houtbouw te delen.

Mikko Saavalainen, SVP Business Development, Metsä Wood: "Maskerade® is een bewezen concept dat al in diverse gebouwen is toegepast. Alle wanden, vloeren, daken en gevels worden industrieel geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat het een snel, licht en duurzaam bouwproces wordt. Daarom hebben we Maskerade als eerste winnaar gekozen. Ik hoop dat deze award andere engineers en architecten ook stimuleert om hun innovaties te delen in Open Source Wood.”

meer info

Booosting projectbezoek Maskerade

Maskeradebouw

Open Source Wood 

contactpersoon Metsä Wood
Henni Rousu -communicationsmanager
henni.rousu@metsagroup.com

Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl