Ontvang onze nieuwsbrief:

Afscheidsrede Jos Lichtenberg TU/e & Symposium The Tipping Point

Paneldiscussie bij Symposium The Tipping Point (foto: Odette Beekmans)
Presentatie Lennart Graaf BLOC (foto: Odette Beekmans)

19 december 2016: Op vrijdag 16 december 2016 sprak oud Booosting voorzitter Jos Lichtenberg (1999-2004) zijn rede uit ter gelegenheid van zijn afscheid als Hoogleraar Produktontwikkeling (2003-2016) aan de faculteit Bouwkunde TU/e. Voor zijn rede vond het symposium The Tipping Point plaats.


Afscheidsrede Jos Lichtenberg TU/e Symposium The Tipping Point

 

Afscheidsrede De diffusie van Slimbouwen

 

Symposium The Tipping Point met drie lezingen en een debat met Hannie Stappers (Rockwool), Eugene Peeters (P&H Adviseurs) en Mick Eekhout (Octatube) over de noodzakelijke kanteling in de bouwsector teneinde een antwoord te kunnen geven op de grote maatschappelijke uitdagingen die op ons af komen. 


De lezingen illustreerden de kanteling aan de kant van opdrachtgevers.
Met Rob Hoogma van Het Nieuwe Dorp in Arnhem over de impact die de veranderingen in de zorg hebben op de nieuwbouw en de rol als opdrachtgever.
En met Lennart Graaf. Projectontwikkeling krijgt volgens hem een geheel nieuwe invulling en aanvliegroute. Met BLOC ontwikkelt hij vernieuwende concepten die regionale vraagstukken raken. Projecten die via de traditionele marktbenadering nooit gerealiseerd zouden kunnen worden, zoals The Dutch Windwheel, the Dutch Mountains en De Academy bij Siza.
En ook met Stan Vermeulen van Rogus die bevestigde dat het gaat om de kracht van de vraag, niet om de macht van de vraag van opdrachtgevers. Hij introduceert het high performance tendering, waarbij de aanbieder, op basis van een vooraf besproken budget, concurreert op wat hij voor dat budget levert.

meer info

#tippingpoint
Monique Donker Offroadinnovations.nl

 

zie ook 

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl