Ontvang onze nieuwsbrief:

Booosting Boek Digitaal vakmanschap in de Architectuur

De publicatie is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

15 juni 2016: Booosting presenteert op 15 juni 2016 het boek Digitaal Vakmanschap in de Architectuur. De publicatie geeft een beeld van de rol van de architect in de nabije toekomst. Centrale thema’s zijn: 3D-technieken, algoritmisch ontwerpen, directe vertaling van ontwerp naar robotproductie en 3D-productietechnieken. De lancering van het boek vindt plaats tijdens een bijzonder congres over digitaal ontwerpen en produceren in de architectuur, in de Berlagezaal van de TU Delft.


Boek Digitaal Vakmanschap in de architectuur

Van digitaal ontwerp naar robotische fabricage

 

Onder de noemer Digitaal Vakmanschap organiseerde Booosting bij Studio RAP in Rotterdam tussen november 2015 en januari 2016 een driedaagse workshop in de serie Ontwerpen in de Fabriek. De resultaten van de workshop zijn verwerkt in het boek.

Zeer leerzaam voor het vakgebied
De publicatie is uniek en leerzaam voor het vakgebied van architecten door de combinatie van praktische informatie over de technieken, middelen en vaardigheden, de ervaringen van de deelnemers aan de workshops en beschouwende essays van een aantal experts. Maar ook voor bouwsegment in bredere zin biedt het boek nieuwe inzichten. Het geeft een beeld van de contouren van de ontwerpwereld in de nabije toekomst en de mogelijke voorwaarden en vaardigheden waar de toekomstige ontwerper aan moet voldoen.

Een steeds grotere invloed
De digitalisering krijgt een steeds grotere invloed op het ontwerpveld én op productiemethodieken. De ontwikkelingen lopen echter niet synchroon, maar eerder parallel. De reguliere manier van computertekenen met Autocad en BIM zal snel achterhaald zijn. 3D-technieken, algoritmisch ontwerpen, de directe vertaling van het ontwerp naar robotproductie en 3D-productietechnieken zullen een grotere verandering in de ontwerpmethodieken en bouwproductie inluiden dan de overstap van de tekentafel naar de computer. De uitdaging ligt nu in het combineren van digitale informatie, de achterliggende kennis en technieken, en een heldere communicatie tussen de verschillende partners in het ontwerp- en bouwproces.

 

De workshop Digitaal Vakmanschap gaf een groep ontwerpers en ingenieurs de kans om de potenties van deze nieuwe werkmethode te onderzoeken en met elkaar de ervaringen uit te wisselen. De uitkomsten - en dan niet alleen de fysieke resultaten maar ook de discussies onderling en met de begeleidende experts - zijn verhelderend voor de hele vakwereld.

 

Boeken bestellen

Het boek is interessant voor architecten, bouwkundigen en ingenieurs, maar ook voor bouwbedrijven, constructeurs, fabrikanten en toeleveranciers in de bouw, en voor de onderwijs- en onderzoekswereld. De reguliere verkoopprijs is €19,50 per boek (incl. btw en excl. portokosten).

U kunt het boek bestellen bij de uitgever: Acquire Publishing te Zwolle.

 

Exclusief aanbod 10 voor 100!

Alleen voor de bij Booosting aangesloten organisaties en de workshop- en congresdeelnemers is er een exclusief aanbod: 10 boeken voor slechts €100! *)

U kunt deze bundels bestellen op het congres op 15 juni of per mail naar info@booosting.nl o.v.v.:
> Boek Digitaal Vakmanschap in de architectuur
> het gewenst aantal bundels van 10
> uw factuuradres


Congres Digitaal Vakmanschap in de architectuur

De lancering van het boek vindt plaats tijdens een bijzonder congres over digitaal ontwerpen en produceren in de architectuur in de Berlagezaal 1 van de TU Delft. Op het gelijknamig congres Digitaal Vakmanschap in de Architectuur lichten de schrijvers hun bijdrage toe en wordt het 1e exemplaar overhandigd aan Hoogleraar Architectural Engineering Thijs Asselbergs.


dag wo 15 juni 2016
tijd 13:30 – 19:00u
plek TU Delft Bouwkunde, Berlagezaal 1

toegang

gratis voor booosting aangeslotenen, studenten, pers
€50 voor niet-aangeslotenen **)

 

boek elke congresdeelnemer krijgt een boek!

programma en inschrijven

 

U bent van harte welkom! 


De publicatie is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en EPS Profs.

 

 

*) prijs is excl. btw en eventuele verzendkosten

**) excl. btw

Ali Sarmad KHan:

30 mei 2016 08:55

Building Technology Graduation Student

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl