Ontvang onze nieuwsbrief:

McDonald's van MEI al weer in de prijzen!

bron van alle foto's : Mei architects and planners
   Het oude McDonalds paviljoen

11 november 2015: Mei architects and planners heeft op de bestaande locatie een nieuw McDonald's paviljoen ontworpen met een uitstraling die past bij de historische omgeving van Rotterdam centrum. Net als de gebouwen in de directe omgeving, zoals het postkantoor, het stadhuis en het Atlanta Hotel, is het paviljoen voorzien van een rijk bewerkte gevel.


McDonald's van MEI al weer in de prijzen!

Booosting aangeslotene Mei architects and planners heeft gekozen voor uitvoering in één materiaal: goudkleurig geanodiseerd aluminium. Dit warm en chique ogende materiaal is ook hufterproof en duurzaam.

Het gebouw heeft een zo compact mogelijke kern met daaromheen een glazen gevel van 6,20m hoge, ontkleurde glaspanelen. Dankzij een volledige transparante entreelobby, met ingangen aan drie zijden, loopt de openbare ruimte als het ware door in het gebouw.

De balie en de open keuken zijn ingericht op de begane grond. Een stalen wenteltrap – uit één stuk – leidt vanuit de lobby naar het restaurantgedeelte op de eerste verdieping. Vanaf hier heeft de bezoeker een prachtig uitzicht op de Coolsingel.

Dag en nacht
Omdat McDonald’s dag en nacht open is (24/7), is de verschijningsvorm in het donker ook belangrijk. Overdag is het gebouw open en uitnodigend voor het winkelend publiek, ’s avonds straalt het gebouw om het uitgaanspubliek aan te trekken. De gevelbeplating is geperforeerd met hartvormige perforaties als een soort ‘voile’ rondom het glazen gebouw, waardoor het licht naar buiten straalt. De perforaties verbeelden een mensenmenigte op de Coolsingel. Producent gevelbeplating is VPT Versteeg.

Integratie nutsvoorzieningen

De verschillende nutsvoorzieningen en verkeersregelkasten zijn opgenomen in het gebouw. Door toepassing van verlichting in de gevel wordt hier tegelijkertijd de sociale veiligheid verhoogd. De installaties zijn volledig geïntegreerd in het dak, dat als vijfde gevel mee is ontworpen.

Internationale prijzen
Iconic Awards 2015 winnaar categorie Architectuur
German Design Award 2016 winnaar categorie Excellent Communications - Retail Architecture
ARC15 Detail Award - nominatie


Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl