Ontvang onze nieuwsbrief:

Daylight Award 2010

Al-Light

01 februari 2010: Winnaars Daylight Award 2010 bekend. In de categorie Woningbouw is Al-Light in Haarlem de winnaar geworden van de Daylight Award 2010.
In de categorie Utiliteitsbouw gaat de Daylight Award naar FPC De Oostvaarderkliniek in Almere, van Studio M10.


De FPC Oostvaarderskliniek Almere van Studio M10 is winnaar van de Daylight Award 2010 in de categorie utiliteit. Al-Light in Haarlem van Border Architecture won in de categorie woningbouw.

De winnaars ontvingen de prijs op het vakevenement Material Xperience tijdens de beurs Gevel en Licht & Architectuur uit handen van Ronald Schleurholts, architect bij cepezed en winnaar van de Daylight Award 2008.
De jury: (…) "Typerend voor de Liedsebuurt in Haarlem zijn smalle straatjes met een grote variatie aan bouwhoogtes en –stijlen. Niet de meest voor de hand liggende locatie om een woning te realiseren waarin daglicht optimaal tot diep in elke woonverdieping moet kunnen toetreden." Toch heeft Border Architecture volgens de jury met vlag en wimpel invulling gegeven aan dit ingewikkelde ontwerpvraagstuk.

Studio M10 heeft volgens de jury met het ontwerp van FPC Oostvaarderskliniek onorthodox invulling gegeven aan het doorgaans starre en dichtgetimmerde programma van eisen van opdrachtgever Rijksgebouwendienst. Op zich is dat al een prestatie van formaat. Daglicht is door het hele gebouw heen doelbewust als bouwmateriaal toegepast.
Dat resulteerde, samen met de consequente herhaling van prefabelementen, in een prettig gebouw waar zowel gebruikers als bewoners daglichttoetreding roemen als meerwaarde.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl