Ontvang onze nieuwsbrief:

Lezingen textielgevormd beton

07 april 2015: Tektoniek, het nieuwe communicatieplatform voor kennis en netwerk over architectuur in beton, organiseert haar 1e lezing over de optimalisatie van textielgevormd beton.


Dubbellezing over optimalisatie van textielgevormd beton

Het is vrij eenvoudig om bouwelementen en gehele constructies mechanisch te optimaliseren. De uitdaging ligt met name in de maakbaarheid van de resultaten; veelal complexe, organische vormen. Textielmallen vormen een mogelijke oplossing. Diederik Veenendaal BLOCK Research Group ETH Zürich gaat aan de hand van NEST HiLo, een experimenteel project in Zwitserland, in op de optimalisatie van textielgevormde liggers en schaalconstructies.


Rob Nijsses lezing 'Beton en glas, vriend of vijand? ' laat zien hoe de resultaten en toepassingsmogelijkheden van glas zich verhouden tot beton. Materiaaltechnisch zijn deze materialen gelijkwaardig; beiden zijn opgebouwd uit siliciummoleculen, en functioneren goed onder druk maar beduidend minder onder trek. Recent zijn glazen kolommen, glazen bakstenen en gekromde glasplaten beproefd. Nijsse is hoogleraar Structural Design TUD en structural engineer bij ABT

dag di 7 april 2015
plek TU Delft Bouwkunde - Oostserre
tijd 17:00 - 19:00
toegang gratis
doelgroep (toekomstige) architecten en constructief ontwerpers
organisatie Tektoniek
contactpersoon Coen Smets

Tektoniek-workshop

De lezingen maken deel uit van een vierdaagse hands-on betonworkshop voor studenten Architectuur en Civiele Techniek. Van 7 tm 10 april maken zij intensief kennis met beton in relatie tot fabric formwork (textiel bekistingstechnieken) en Evolutionary Structural Optimization (ESO) - het weglaten van materiaal daar waar constructief niet nodig. In groepjes leren studenten van elkaar en doen zij experimenteel onderzoek naar vormgeving, texturen, patronen, productiemethoden en de krachtswerking van textielmallen. Het hele ontwerp- en maakproces wordt doorlopen. Na vier dagen weten de studenten precies hoe beton ruikt, voelt en proeft!

 

Tektoniek is een initiatief van het Cement&BetonCentrum.

 

U bent van harte welkom!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl