Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuw aangesloten: De Hoop Terneuzen

Leon de Kok - De Hoop Terneuzen  Strandhuisjes CascoTotaal (Roompot Beach Resort Kamperland) Zorgwoning CascoTotaal (© Buro Salt Goes) Zonne-energiepan

19 januari 2015: Via een kort interview stellen wij nieuwe aangeslotenen graag aan u voor. Vandaag Leon de Kok van De Hoop Terneuzen, aangesloten bij Booosting sinds juni 2014.


Nieuw aangesloten! De Hoop Terneuzen

Leon de Kok (49) is bedrijfseconoom en was tot 2001 directeur-eigenaar van een bouwmaterialenhandel, tot hij deze verkocht aan de Hoop Terneuzen en daar sinds die tijd directeur van Logus Bouw- en Afbouwmaterialen is.

Het concern van De Hoop (€330mln omzet p.j.) omvat veertig bouwgerelateerde ondernemingen in Nederland en Belgie en is leverancier en producent van bouwgrondstoffen, eindproducten en diensten t.b.v. de bouw. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld over vijf sectoren: Bouwgrondstoffen, Betonmortel, Betonwaren, Biuwmaterialen en Doe-het-zelf. Het familiebedrijf is opgericht in 1911 door de familie Van der Peijl, nu voert de 4e generatie de directie.

Wat betekent innovatie voor De Hoop Terneuzen?
De Kok: “Innovatie betekent heel veel voor ons, wij hebben zelfs een eigen innovatieplatform. De vier leden, waarvan ik er één ben, verzamelen alle ideeën uit alle sectoren van ons concern en bespreken deze maandelijks met elkaar. We begeleiden de vernieuwingen ook tot een succesvolle productie. Wij willen continue vernieuwen en hebben onszelf als doel gesteld om vijf innovaties per jaar te realiseren.”

Wat zijn de meest recente innovaties?
“De markt vraagt steeds meer om industrialisering. Als fabrikant én leverancier van bouwmaterialen richten wij ons meer op de voorkant van de markt. Wij zitten steeds vaker met opdrachtgevers aan tafel en trachten zo de balans op de markt te herstellen.”

De Kok noemt enkele voorbeelden die zijn afgestemd op actuele vragen uit de zorg- en woningmarkt en gericht zijn op duurzaamheid, flexibliteit en energiebeheersing.

 

1) CascoTotaal maakt met behulp van een speciaal geconstrueerde mal, prefab betonnen woonmodules. De module wordt industrieel (in de fabriek van De Hoop Pekso) en samen met een aannemer afgebouwd en naar de bouwplaats getransporteerd. De woonmodules zijn ook voorzien van een (prefab) badkamer en zeer geschikt als zorgunits voor ouderen die (steeds) langer zelfstandig willen (of moeten) wonen. Ze hebben een zgn. nultredenvoorziening en kunnen met een sluis aan een woning worden gekoppeld. Bijkomend voordeel voor een woningbouwcorporatie is dat fundering niet vereist is en dat de modules volledig hergebruikt kunnen worden. “De levensduur van een module is dertig jaar, zo kan een corporatie een duurzame pool van modules opzetten.” aldus De Kok.

Van deze lichte, demontabele en volledig herbruikbare woningen staat een proefproject op het strand in Kamperland (Z). Het streven is 400 à 500 woningen per jaar te maken.

 

2) Zonne-energiepan

Deze normale dakpan kan electriciteit opwekken; de 1e proefwonigen staan in Oosterhout.

3) In ontwikkeling is een Steelframe- betongevel.

4) De Airdeck vloer past bij lichtbouwen: de holle ruimten kunnen tot 32% beton besparen. De vloer bestaat o.a. uit breedplaten met zgn. airboxen.

5) Badkamer met prefab segment 
Dit nieuwe product bevindt zich momenteel in de testfase en is geschikt voor badkamerrenovatie van de grote voorraad woningen uit de jaren 50/60. Keramische platen (met een maat die door een trapgat kan) inclusief leidingen en sanitair worden op de vrije wanden geklikt. De verbouwing is in twee  dagen klaar en geeft voor de bewoners weinig (sloop)overlast.

Waarom is De Hoop aangesloten bij Booosting?
“De missies van Booosting en De Hoop sluiten op elkaar aan: onderzoeken, ontwerpen en ontwikkelen met het gebruik van pure materialen en nieuwe technieken. Ook de drang tot vernieuwen en het open staan voor wat er in de bouw leeft, komt overeen.”

Hoe ziet u de toekomst van de bouw?
“De turn-around is bereikt. De onlangs vernieuwde leennorm vind ik onhandig voor vernieuwing op de woningmarkt, maar de druk om te bewegen is zo voelbaar en groot, dat wij toch veel mogelijkheden zien om daar anti-cyclisch doorheen te duwen.”

 

Van harte welkom op Casco Totaal op Bouwbeurs 2015

Hal 8, stand B067

 

Alfons Ganzevles:

02 november 2015 02:51

goedendag, Kunt u ons wat informatie verstrekken over het concept zorgwoning casco totaal? Zijn deze woningen al in productie? m.vr.gr. Alfons Ganzevles

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl