Ontvang onze nieuwsbrief:

29 januari 2015 BNA symposium 'Productarchitect: de waarde van innovatie'

3XN architects (foto: Adam Mørk) Octatube: Bouwknoop Markthal Rotterdam Aldus Bouwinnovatie: 3D Cladding

05 januari 2015: BNA organiseert het symposium 'Productarchitect: de waarde van innovatie' met o.a. twee Booosting-coryfeeën als sprekers.


Productarchitect: de waarde van innovatie

Innoveren doen ontwerpers allemaal wel, heel vaak zelfs.
Nét die andere oplossing of dat speciaal vervaardigde materiaal. Maar echte innovaties gaan verder dan een eenmalige toepassing. Ze vergen vooronderzoek en vooral een lange adem. En ze kosten geld. Is het eigenlijk wel mogelijk om naast of binnen je bestaande praktijk structureel aan innovatie te doen?

 

Drie innovatie-experts laten zien hoe zij de bouw innoveren..

Kasper Guldager Jensen licht toe hoe hij innovatie een vaste plek heeft weten te geven binnen de ontwerppraktijk van zijn bureau. Ook zal hij ingaan op hoe daar een businessmodel aan gehangen is. Kasper Guldager Jensen is architect en directeur van GXN – de innovatie-unit van het Deense architectenbureau 3XN. Hij is gespecialiseerd in duurzaam ontwerpen, digitale architectuur en nieuwe materialen. GXN werkt aan innovatieve architectuur en design projecten. Daarbij wordt gestreefd naar een bouwcultuur die op zowel architectonisch als duurzaam gebied een positief effect op de leefomgeving heeft.

Mick Eekhout gaat in op het spanningsveld tussen de architect die innovatie uitvraagt en de industrie die innovatie inbrengt. Hij zal daarbij de positie van de architect kritisch beschouwen en een toekomstperspectief aangeven. Mick Eekhout is Hoogleraar Productontwikkeling (TUD/AET), oprichter/directeur van Octatube. In dat internationaal gerichte bedrijf combineert hij design & build: technisch ontwerpen, produceren en bouwen, vaak innovatief. Waarbij Octatube uiteindelijk functioneert als gespecialiseerde (onder-)aannemer.

Mick is mede-oprichter en de 1e secretaris van Booosting, Octatube is aangesloten bij het Booosting netwerk.

Atto Harsta zal niet alleen ingaan op hoe hij innovatie toepast in zijn projecten, maar ook hoe hij zoekt naar een nieuwe (circulaire) economie en daarbij de rol van producent op zich neemt. Atto Harsta is oprichter en directeur van Aldus bouwinnovatie, een creatief en strategisch ingenieursbureau voor de bouwsector. Aldus richt zich op het succesvol realiseren van innovatieve producten en duurzame gebouwen.

Atto was Booosting bestuurder van 2004 tot 2010, waarvan de laatste twee  jaar als voorzitter. Aldus is ook aangesloten bij het Booosting netwerk.

Het programma wordt zsm aangevuld met presentaties van drie jonge architecten over een innovatie die zij hebben gedaan.

Booosting aangeslotenen genieten 50% korting en betalen het BNA-tarief van €75!

dag do 29 januari 2015
plek Werkplaats Piet Hein Eek - Eindhoven
tijd 14:00- 18:00
info
inschrijven

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl