Ontvang onze nieuwsbrief:

Winnaar Betonprijs 2013 Utiliteitsbouw: JUBI

JuBi vanaf de Hofvijver

29 november 2013: Het nieuwe gebouw van het Ministerie van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse zaken & Koninkrijksrelaties wint Betonprijs 2013 in de categorie Utiliteitsbouw. Twee Booosting aangeslotenen waren betrokken bij de bouw.


Winnaar Betonprijs 2013 Utiliteitsbouw


Voor de ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties zijn op de locatie van de voormalige Zwarte Madonna twee nieuwe, 140 meter hoge kantoortorens gebouwd. Het grootste kantoorgebouw in Nederland met een capaciteit oplopend tot circa 5000 werkplekken, verdeeld over 41 bouwlagen. In totaal 130.000 m² nieuwe kantoorruimte in het centrum van Den Haag.

In de plintbebouwing zijn de algemene voorzieningen ondergebracht. Onder het gehele complex is een tweelaagse parkeergarage gemaakt, met bijna 500 plaatsen. De torens hebben een insitu kern en een gevel van prefab betonelementen. De kern en de gevel verzorgen samen de stabiliteit van beide torens. Als duurzame toepassing worden vloeren met betonkernactivering toegepast. De vloeren bestaan uit breedplaatvloeren met gewichtbesparende elementen(bollenvloeren.

Betrokken Booosting aangeslotenen
Opdrachtgever: RGD
Constructeur: Zonneveld Ingenieurs

Van harte proficiat!


De Betonprijs is een initiatief van de Betonvereniging en wordt ondersteund door Cement&BetonCentrum, BFBN, VOBN, Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Stubeco en Platform Betononderhoud.

 

(bron: Betonvereniging en Zonneveld ingenieurs)

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl