Ontvang onze nieuwsbrief:

Boek Leren van instortingen

13 januari 2010: Frans van Herwijnen, algemeen directeur en onze 1e contactpersoon bij ABT, tevens voormalig hoogleraar Constructief ontwerpen aan de faculteit Bouwkunde TU/e heeft het boek Leren van instortingen geschreven.


Hij opent met beschrijvingen van oorzaken van het (bijna) geheel of gedeeltelijk bezwijken van constructies: ouderdom (zoals corrosie, vorstschade of schimmel), natuur (bijvoorbeeld aardverschuivingen, vloedgolven, brand of wind), menselijk ingrijpen (waaronder bomaanslagen of vliegtuiginslagen) en constructieve factoren (zoals onvoorziene belastingen, onverwachte bezwijkmechanismen of ontwerp- of uitvoeringsfouten).

Van Herwijnen beschrijft in ‘Leren van instortingen’ in detail zesentwintig bruggen en gebouwen – waarvan vijf in Nederland – die geheel of gedeeltelijk zijn ingestort of waarvan de constructie ernstige gebreken vertoonde. Wat is de constructieve opzet van het bouwwerk, onder welke omstandigheden is de constructie bezweken en hoe is de instorting te verklaren? Maar het meest belangrijk is welke lessen uit het ongeval te leren zijn: waardoor kunnen soortgelijke instortingen bij andere bouwwerken worden voorkomen?

Titel ‘Leren van Instortingen’. Waarom bruggen en gebouwen soms instorten en hoe dat is te voorkomen!
Auteur Frans van Herwijnen
Uitgever Bouwen met Staal
Jaar 2009
ISBN 978-90-72830-84-5
Prijs € 37,50
Bestellen verkoop@bouwenmetstaal.nl

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl