Ontvang onze nieuwsbrief:

Impressie Tata Steel Architectuurdag 2013

Politietoren Brugge; gekromde stalen lamellen met zonwerende functie
Ecomunitypark: het eerste gebiedsontwikkelingsproject in Nederland met een BREEAM Outstanding.

06 november 2013: Een impressie van de Tata Steel Architectuurdag Benelux, die 3 oktober jl. plaatsvond in Antwerpen.


Tata Steel architectuurdag 2013

Gastspreker Luc Binst CEO van Crepain Binst Architecture te Antwerpen, betoogt de noodzaak om gezamenlijk te werken aan innovatie op het gebied van duurzaamheid en stelt dat daar een collectieve verandering van instelling voor nodig is. Een voorbeeld dat hij laat zien uit eigen werk is een  innovatieve gevel van de politietoren in Brugge, bestaande uit gekromde stalen lamellen met een zonwerende functie. De geveldelen zijn door de vorm constructief stabiel en kunnen slanker worden uitgevoerd dan vlakke lamellen. Door deze vinding is het mogelijk een expressieve gevel te maken met een minimum aan materiaalgebruik.

Peter Buurman adviseur duurzaamheid bij Deerns onderscheidt twee belangrijke tendensen in de installatietechniek van gebouwen. Meer aandacht voor het comfort en de beleving van gebruikers, i.c. meer daglicht, uitzicht en zelf te regelen binnenklimaat. Ten tweede: bedrijven beseffen steeds meer dat duurzaamheid een onderscheidend kenmerk is. Een voorbeeld:
Ecomunitypark: het eerste gebiedsontwikkelingsproject in Nederland met een BREEAM Outstanding. 

William Borgstein, Market Development Manager Building Envelope  toont Solbond®. Bij dit systeem worden zonnepanelen direct op dakelementen van Colorcoat Prisma® verlijmd. Omdat geen aparte onderconstructie nodig is, bespaart het materiaal en is het lichtgewicht systeem makkelijk te plaatsen.

Meer info bij Maria den Boon

Marketing Communications Manager Tata Steel

 

Aankondiging Tata Steel Architectuurdag 2013

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl