Ontvang onze nieuwsbrief:

InterDam Projects ontwikkelt slank aluminium raamsysteem in duurzaam houten kozijn

  100% elektrische auto Tesla Roadster

11 januari 2011: WinLite® .


Concrete vragen uit de markt leidden er toe dat InterDam Projects twee jaar geleden startte met de ontwikkeling van WinLite®. Aannemers en opdrachtgevers hebben moeite met de uitvoering van houten kozijnen met aluminium ramen, omdat het kozijn niet compleet geleverd wordt. De timmerfabriek levert immers het houten kozijn, de aluminium raamproducent plaatst vervolgens de ramen op de bouw.

InterDam benadert daarom de markt met WinLite® op een andere manier en fungeert als één aanspreekpunt. Zij biedt voor het eerst een alternatief aan voor het huidige aanbod en vooral voor de huidige manier van werken. Een uniek, nieuw, slank aluminium raamsysteem voor een houten kozijnen met als voordelen:
- in het algemeen: compleet, kwalitatief hoogwaardig kozijn
- voor aannemers: reductie transactie- en faalkosten
- voor timmerfabrikanten: levering en (desgevraagd fabrieksmatig) plaatsing compleet beglaasde aluminium ramen

WinLite® past in de “drie concepten” van de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT). Deze concepten verdelen de verantwoordelijkheden en taken van zowel de timmerfabrieken als de aannemers. Zij hebben als doel het voorkomen van faalkosten, reduceren van opleveringsfouten en garanderen van een duurzamer kwaliteitsproduct.
WinLite® wordt alleen verkocht door geselecteerde, FSC-gecertificeerde timmerfabrikanten.

Projecten

1. Multifunctionele Accommodatie met 16 appartementen, Gouda-Oost. Opdrachtgever: Woonpartners met hulp van gemeente Gouda.

2. Voorzieningencentrum Rotterdam-Vreewijk.

Beide projecten in samenwerking met De Jong’s timmerfabriek.

Oplevering beide projecten: januari 2011.

Ontwikkeling
Het WinLite® assortiment bestaat momenteel uit het naar binnendraaiend en naar buitendraaiend gamma, inclusief (inbraakwerende) stolpramen en -deuren. Uitbreiding naar vouwramen, schuiframen en balkonschermen worden in samenwerking met de marktpartijen verder ontwikkeld.

Informatie
Michel de Groot, productmanager WinLite®
078-623 0030

7 t/m 12 februari 2011

Internationale bouwbeurs, stand 01.A080, Aluminiumpaviljoen.
Om het duurzame karakter van WinLite® te ondersteunen wordt in deze stand ook de 100% elektrische auto Tesla Roadster getoond.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl