Ontvang onze nieuwsbrief:

Vormschema voor Hoogbouw

X-Ing Towers, Copenhagen Commercial Office Tower Dubai, Ali Rahim  Vollers (rode trui) inspecteert zijn glaspanelen van Infinity (Belgrado)

19 februari 2010: Bestuurslid Karel Vollers is gespecialiseerd in hoogbouw. In 2001 promoveerde hij cum laude bij Mick Eekhout en Jan Brouwer op Twist & Build. Hij heeft onlangs een helder overzicht geschreven van niet orthogonale hoogbouw.


De paper The Cad Tool 2.0 maakt samen met een zestigtal andere papers onderdeel uit van het INALCO congres dat plaatsvindt op de Technische Universiteit Eindhoven van 23 tot 25 juni 2010.
Inalco staat voor International Aluminium Congres; het thema dit jaar is New Frontiers in Light Metals. Vollers is secretaris van Booosting en vertegenwoordigt de categorie Onderwijs. Hij is als universitair docent Produktontwikkeling verbonden aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit in Delft.

Met Alcoa Architectuursystemen (Harderwijk) ontwikkelt Vollers - als eerste ter wereld - een gevelsysteem waarmee vrijgebogen gevels gemaakt kunnen worden. Van Campen Bending Technics (Lelystad) verzorgt het buigwerk. Het systeem is opgebouwd uit standaard profielen en heeft zelfs de optie van te openen ramen. Met Tetterode Voorthuizen Glas (Voorthuizen) en promovendus Daan Rietbergen, werkt Karel Vollers een computer instelbare mal uit voor het maken van vrijgebogen glas. Het STW stimuleert het projekt met een financiële bijdrage.

 

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl