Ontvang onze nieuwsbrief:

Terugblik: Booosting en studenten bundelen krachten

29 mei 2024: Waardevolle gesprekken en nieuwe inzichten


Een kleine groep, maakt een grote impact. Dit werd duidelijk tijdens ons Booosting evenement met een selecte groep Booosters en 38 studenten van de Extreme Studio/Faculteit Bouwkunde aan de TUDelft. Samen doken we in hun “Extreme-keuken” om te sparren over ontwerp, klimaatontwerp, draagconstructie en gevelontwerp ten behoeve van de wederopbouw in Oekraïne.


Samenwerken aan de toekomst
De studenten hebben contact met VNGi en verschillende gemeentes in Oekraïne, waaronder Kherson en Vyeskopillia. Er zijn drie groepen studenten: één groep richt zich op een project in Kherson, een andere op een project in Vyeskopillia, en de derde groep werkt aan een generieke oplossing die breed toepasbaar is.

Community hubs
Deze enthousiaste studenten werken momenteel, onder begeleiding van docenten Joost Woertman, Erik Hehenkamp en Job Schroën, aan het ontwerpen van ‘community hubs’. Deze hubs moeten als eerste gebouwd worden en ze worden gebruikt als coördinatiecentra voor de wederopbouw van dorpen of stadsdelen.

De belangrijkste thema’s waar de studenten aan werken zijn:

- Veiligheid in een conflictgebied

- Ondergronds bouwen (op verzoek van Kherson)
- Modulariteit
- Binnenklimaat
- Snelheid van bouwen
- Gebruik na de wederopbouw

 

Innovatie en inspiratie

Deze middag bleek bijzonder leerzaam, waarbij de studenten interessante gesprekken voerden met de Booosting-leden. De uitwisseling van ideeën en adviezen gaf de studenten een flinke booost voor hun projecten. Wat een bijzonder event! En wat zijn we trots dat onze leden een waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren.


We kijken met veel interesse uit naar de resultaten van deze inspirerende samenwerking!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl