Ontvang onze nieuwsbrief:

Terugblik Booosting event - Phase Change Materials bij Orange Climate

19 januari 2024: Booosting trapt 2024 af!


Ons eerste event is een feit! Met als jaarthema 'Opschalen voor een duurzame toekomst', waren we vanmiddag met een mooie groep aangeslotenen en genodigden te gast bij Orange Climate in Drunen. Na een korte intro van Antwan van Haaren (bestuurslid Booosting) gaven we het woord aan de sprekers.


Waar Bert van Dorp een oproep deed aan de aanwezigen om serieus over PCM na te denken als opslagmedium voor de uitwisseling van warmte en koude in gebouwen, vertelde Peter van den Engel over zijn onderzoek en de toepassing van PCM bij het Co-Creation Centre van The Green Village bij de TU Delft.

Edwin Hollander van De Groot Installatiegroep vertelde over een mooi voorbeeld uit de praktijk waar PCM is toegepast en kan worden opgeschakeld, IPS schoolgebouwen Amsterdam.


De aanwezigen stelden ook kritische vragen waardoor er een goede interactie ontstond in de zaal. Deze interactie werd, na de rondleiding in 3 groepen door de fabriek, tijdens het diner voortgezet door niet alleen met elkaar kennis te maken, maar uiteindelijk kennis en ervaringen te delen. Nieuwe contacten zijn gelegd of werden oude contacten weer opgefrist na lang weerzien.

Dat is nu precies waar Booosting voor staat en na gisteren weten alle aanwezigen meer over PCM.

Denken jullie ook met ons mee over PCM als opslagmedium? Wil je hier een steentje aan bijdragen of heb je vragen of ideeën, stuur dan een mail naar info@booosting.nl.

Wil je ook aansluiten bij Booosting en deelnemen aan onze bijeenkomsten? Stuur dan een mail naar het secretariaat via info@booosting.nl en we nemen snel met je contact op.

We danken Orange Climate voor de enorme gastvrijheid, onze sprekers en iedereen die gisteren aanwezig was.

Tot ons volgende event op donderdag 7 maart, waar we het gaan hebben over Modulair Bouwen!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl