Ontvang onze nieuwsbrief:

Terugblik - Projectbezoek The Natural Pavilion, Floriade Expo 2022 Almere

21 april 2022: Een showcase van innovaties voor toekomstige (woning)bouw


Op woensdag 20 april organiseerden wij een bijeenkomst waar we het (technische) verhaal achter The Natural Pavilion te horen kregen door Gertjan Peters, Joris van Maastrigt, Harrie Hupperts en Dick de Gunst.

 

Van afgekeurd spinaziezaad en doperwten als vloer tot wanden van mycelium (wortels van schimmels), paprikastengels en riet. Bij The Exploded View en The Natural Pavilion op de Floriade Expo 2022 kom je allerlei biobased toepassingen tegen die grotendeels hun oorsprong vinden in Nederland.

Deze gebouwen inspireren en laten zien wat er allemaal mogelijk is met gewassen en reststromen en zijn de belichaming van de materialentransitie. Zo is The Natural Pavilion voorzien van de meest duurzame innovaties, zoals bijvoorbeeld het toepassen van groen in de gebouwde/gestapelde toekomstige woon- en werkomgeving, nieuwe vormen van regenwateropvang, optimaal gebruik van natuurlijk daglicht, ventilatie en minimaal energiegebruik. Om het ontwerp te optimaliseren is Parametrisch Ontwerpen toegepast op het gebied van architectuur, constructies, bouwfysica en duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is de koppeling met de parametrische Milieu Impact Monitor waardoor real-time op basis van ontwerpdata de CO2-footprint van de gebouwconstructie wordt berekend.

 

Het winnend consortium achter the Natural Pavillion is een samenwerking van partners met complementaire expertises en bestaat uit de partijen: De Noordereng Groep (innovatief ontwikkelaar en opdrachtgever), DP6 architectuurstudio (architect), Oosterhoff/ABT (ingenieursbureau), Hupperts Architectural Engineering (projectmanagement), Heko Spanten (hout- en fabricagepartner), Studio Nico Wissing (bureau tuin en landschap), NL Greenlabel (voor een meetbare duurzame leefomgeving), de Hedgehog Company/De groene Jongens (duurzaamheidsadviseur) en Lüning Ingenieurs in houtconstructies. Verder zijn Staatsbosbeheer (houtpartner) en TNO (kennisinstituut) vaste partners.

 

Nogmaals dank aan alle sprekers en klik hier voor een korte impressie van deze mooie en interessante dag!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl