Ontvang onze nieuwsbrief:

Terugblik Booosting event 'Drijvend Ontwerpen'

01 april 2022: Drijvend Ontwerpen - Nederland is pionier


Dankzij de slechte weersvoorspelling en de nog immer heersende Corona ging het Booosting-event donderdag 31 maart toch gewoon door. Met ongeveer 12 gasten, een redelijk kleine maar fijne opkomst met enthousiaste aangeslotenen, was het een enorm inspirerende middag.

 

Albert Richters, architect bij Powerhouse Company en ontwerper van FLoating Office Rotterdam (FOR) legde ons het ontstaan uit van FOR. Het grootste drijvende kantoorgebouw in de wereld dat uiterst duurzaam is met onder andere een bovenconstructie van hout. Het kantoor is in eerste instantie gerealiseerd voor het Global Centre on Adaption dat op de bovenste verdieping kantoor houdt.


Pieter Ham van Finch Floating Homes vertelde ons over zijn studie Floating Homes in de Filipijnen. Hoe de huizen daar per jaar zo’n 25 cm in de grond zakken. Waar het water het land compleet overneemt door hevige regenbuien en overstromingen. Door de noodzaak om er drijvend te bouwen is Pieter ermee bezig om zijn studieproject op te schalen.


Vicky Lin van Blue21 heeft ons wakker geschud. Wij in Nederland moeten ons voorbereiden op wat komen gaat. Opdat Nederland ook ooit onder water kan komen te staan, dat drijvend ontwerpen de toekomst is en dat ons kleine landje hier ook al groot in is. En nog belangrijker: de wereld ziet Nederland als pionier. De noodzaak van drijvend ontwerpen wordt alleen nog niet zo gevoeld en doen we te weinig met alles wat we al weten en kunnen. Desnoods moeten we aan de politieke bel trekken en elkaar inspireren, motiveren zodat we hierop de aandacht vestigen.
Voor meer informatie kijk ook op www.landmeteenplan.nl.


Nogmaals hartelijk aan iedereen die aanwezig was. Klik hier voor een korte impressie van deze middag. 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl