Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuw Booosting bestuurslid

01 november 2021: Maak kennis met Norbert Schotte


Norbert Schotte is begonnen als timmerman en is vervolgens via MBO Bouwkunde en HBO Bouwtechnische bedrijfskunde afgestudeerd in Managementwetenschappen op de Open Universiteit in 2021.

Na een duaal traject bij Dura Vermeer is hij in 2014 begonnen bij bouwende ontwikkelaar VORM. Hij is daar verantwoordelijk voor Innovatie & Duurzaamheid. “Mijn motivatie haal ik uit het feit dat de bouw- en vastgoedsector momenteel verantwoordelijk is voor een aanzienlijk deel van de grondstof-, en het energieverbruik en voor zo’n 15% van de CO2-uitstoot (incl. transport), maar ook dat we de mogelijkheid hebben om écht duurzame en gezonde leefomgevingen te creëren. Hoe mooi zou het zijn als we woningen bouwen die een negatieve milieu-impact hebben? Dat we met het bouwen van vastgoed bijdragen aan de klimaatdoelen in plaats van het steeds iets minder slecht doen.

 

Samen met twee medeoprichters heb ik Stichting Gideon opgericht, wat als doel heeft de transitie naar een duurzame en gezonde leefomgeving te versnellen via 6 thema’s. Drie ‘harde’ thema’s, te weten: biobased bouwen, urban mining en de energietransitie. Sociale innovatie en cultuur zijn de twee ‘zachte’ thema’s en tot slot willen we voor alle 5 deze thema’s de juiste condities creëren wat het zesde thema maakt.


Binnen VORM werk ik aan de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, ben ik actief met digitaliseringsvraagstukken en ben ik samen met partners smarthomes aan het ontwikkelen. Voor deze drie onderwerpen scout ik startups waar wij als VORM mee kunnen samenwerken of in kunnen participeren. Zo heeft VORM participaties in Physee, Healthy Workers, KYP Flow, OMRT en zit er nog een mooie startup in het verschiet.


Bij Booosting neem ik een gezonde dosis passie mee voor verduurzaming en vernieuwing van de sector. Ik kijk er naar uit om samen met de overige bestuursleden van Booosting de komende jaren de deelnemers te inspireren en motiveren om te werken aan een gezonde en duurzame sector.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl