Ontvang onze nieuwsbrief:

Terugblik op webinar Smart&Healthy Buildings The Flow Amsterdam

19 december 2020: Hoe maak je gebouwen smart en healthy?


Op 10 december organiseerde Antwan van Haaren - bestuurslid van Booosting - een webinar over Smart & Healthy Buildings met als rode draad het project The Flow Houthavens in Amsterdam.

The Flow is een nieuw gerealiseerd multi-tenant kantoorgebouw dat voorzien is van de nieuwste technieken op het gebied van ICT en gecertificeerd met een WELL Platinum label. Dit label is het hoogst haalbare label voor een aantoonbaar gezond gebouw volgens de WELL Building Standard.

 

Na de introductie gaf Antwan het woord aan Marco Vrijburg. Marco is één van de ontwikkelaars van het gebouw en van het concept van The Flow. Hij heeft geen achtergrond in de bouw, maar wel een succesvolle carrière in Informatie- en Communicatie Technologie. Als gepassioneerd IT-er vertelde hij over het samenkomen van gebouwen, slimme technieken en het koppelen van beide. Het gaat daarbij niet alleen over Elektrotechnische en Werktuigkundige installaties, maar vooral over Informatietechnologie en het Integreren ervan. Zijn betoog ging dan ook met name over de nieuw geïntroduceerde formule (E+W)*I^2 en hoe deze is doorgevoerd in het gebouw The Flow. Misschien een nog “ver van ons bed-betoog”, maar we krijgen er wel meer en meer mee te maken.

 

De tweede spreker was Jacob Sanders, architect van MVSA, die betrokken was bij het ontwerp en uitvoering van The Flow. Hij gaf een mooie lezing over het vormgeven van Smart & Healthy en hoe dat is terug te zien in het ontwerp van The Flow. Prachtige foto’s van ontwerpoplossingen passeerden de revue, waardoor wij een duidelijk beeld kregen van de gedachtes achter The Flow en de toepassing daarvan. Een mooi voorbeeld van praktijktoepassing van de WELL Building Standard met concrete voorbeelden van het implementeren van gezondheidsmaatregelen in een ontwerp.

 

Als laatste sprak Tim Beuker van bba binnenmilieu bv over het belang van gezonde kantoorgebouwen. Hij maakte een directe relatie tussen het werken vanuit huis en het werken op kantoor. Met concrete voorbeelden en wetenschappelijke onderbouwingen liet Tim het effect zien op productiviteit als het thermisch comfort of de ventilatie in een werkruimte niet voldoende is. Met een knipoog naar de afgelopen periode van thuiswerken blijkt dat we misschien toch niet zo productief waren geweest als we op kantoor hadden gewerkt.

 

Het was een geslaagde webinar met een mooi aantal bezoekers gezien de huidige situatie rondom Covid-19 en daardoor het aanbod van webinars. Ook door de aandacht aan het einde van de webinar en de gestelde vragen, maakten wij op dat de webinar door jullie werd gewaardeerd. Als u de webinar wilt terugzien dan kunt u een e-mail sturen naar info@booosting.nl. U ontvangt van ons een downloadlink.


Nogmaals dank aan iedereen die heeft deelgenomen aan de webinar en graag tot een volgende keer. Wij wensen u ondanks de maatregelen fijne feestdagen en een gezond en inspirerend 2021!

Namens het bestuur,


Antwan van Haaren

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl