Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuw bestuurslid: Ronald Wenting

Ronald Wenting
Taipei Performing Arts Center Taipei (bron: OMA Chris Stowers) National Library Doha Qatar (bron: ABT) Woongebouw JONAS IJburg Amsterdam (bron: ABT) Trap in Bernardus Golfcentrum (bron: ABT)

01 april 2020: Ronald Wenting treedt per 1 april 2020 aan als bestuurslid van Booosting. Ronald is werkzaam als adviseur constructies (registerontwerper) en associate partner bij ABT.


Nieuw bestuurslid: Ronald Wenting


Ronald Wenting is afgestudeerd (TU/e) als constructief ontwerper en als architect. "Voor mij is dit een fascinerende combinatie. De mooiste projecten zijn, voor mij, dan ook die projecten waarbij architectuur en constructie elkaar versterken. Elkaar uitdagen, in elkaar op gaan. Constructie wordt architectuur en architectuur wordt constructie. Direct na mijn studie ben ik als constructeur bij ABT aan de slag gegaan. Ik heb veel ervaring opgedaan in een breed scala aan ambitieuze projecten. Variërend in omvang en met veel verschillende soorten constructiematerialen: beton, staal, steen, hout en glas. Na een periode projectleiding te hebben gedaan ben ik inmiddels werkzaam als adviseur en constructief ontwerper voor projecten. Naast mijn werk bij ABT ben ik docent constructieve vormgeving bij Artez, academie van bouwkunst in Arnhem.


Bij ABT zit ik in het kernteam duurzaamheid. Ons ultieme doel is bouwen zonder negatieve milieu-impact. We stellen de mens daarbij centraal. Doordat ABT alle bouwtechnische disciplines onder één dak heeft ontstaat een optimale mix van verduurzaamingsmaatregelen op het gebied van water, energie en materiaal met een maximaal resultaat. Mijn persoonlijke focus ligt op duurzaam materiaalgebruik en construeren.

De bouw staat voor interessante tijden. Oude modellen lopen steeds meer vast. Maatschappelijke opgaven als klimaat, energie, aardbevingen en circulariteit vragen om innovatieve oplossingen. Met name op het gebied van verduurzaming, digitalisering, industrialisering en productontwikkeling liggen er kansen en uitdagingen op dit gebied. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om samen met de koplopers in bouwinnovatie hiermee aan de slag te gaan!"

 

projecten
Nieuwbouw ZiggoDome Amsterdam
Façade-engineering Taipei Performing Arts Center Taipei
Façade-engineering National Library Doha Qatar
Renovatie Bijenkorf Amsterdam
Nieuwbouw + transformatie Westraven Nieuwegein
Nieuwbouw Saxion Deventer, Enschede en Apeldoorn
Uitbreiding bondsbureau KNVB Zeist

op de tekentafel en in uitvoering
Woongebouw JONAS IJburg Amsterdam
Constructief ontwerp Belvédère de Bordeaux Bordeaux
Stadswijk Bajes Kwartier Amsterdam
RVS-staalconstructie Holocaust Namenmonument Amsterdam

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl