Ontvang onze nieuwsbrief:

Presentaties Booosting@Gevel2020: Gevelinnovaties in transformaties

vlnr Gyuszi Florian, Jaap Wiedenhoff, Lennaert van Capelleveen en Hans Jansen
Uit de presentatie van Joost Heijnis: nét even anders Uit de presentatie van Joost Heijnis: alles in één Uit de presentatie van Jaap Wiedenhoff: How to keep Gropius Uit de presentatie van Hans Jansen: 22 Bishopsgate Londen met CCF (oplevering 2020)

05 februari 2020: Drie gevelexperts gaven, elk vanuit hun eigen discipline, visie op slimme gevels in bestaande situaties op de Booosting activiteit "Gevelinnovaties in transformaties" op de 2e dag van Gevel2020.


Presentaties Booosting@Gevel2020

 

Gevelinnovaties in transformaties kwam tot stand in samenwerking met Gevel2020 Ambassadeur Joost Heijnis (architectenbureau cepezed) en werd gemodereerd door Booosting bestuurslid Gyuszi Florian (ABT).

 

Adaptieve gevels hebben de toekomst

Joost Heijnis - cepezed

joost.heijnis@cepezed.nl

De trend is meer isoleren, dikkere pakketten, zwaarder, maar juist adaptieve gevels hebben de toekomst. Adaptief is omgevingsbewust en mensgericht: een gevel die zelf reageert op de omstandigheden buiten en de eisen die worden gesteld aan comfort.

 

Future Façades

Jaap Wiedenhoff - ABT

j.wiedenhoff@abt.eu

Hoe kunnen we zonder installaties een zo goed mogelijk binnenklimaat creëren? Jaap blijkt niet zo van triple en ook niet zo van dubbelglas te houden. 

 

Closed Cavity Façades CCF

Hans Jansen - Scheldebouw Permasteelisa

h.jansen@permasteelisagroup.com

Het CCF principe: droge lucht komt in een spouw van enkele buitenbeglazing en dubbele binnenbeglazing. In de spouw zit ook zonwering waardoor condens wordt uitgesloten. De pui ademt een beetje.

 

Parametrische ontwerptools voor intelligente gevelontwerpen

Lennaert van Capelleveen - Architech Company

Deze presentatie is helaas niet openbaar. 

Een parametrisch ontwerp is beter meetbaar door steeds meer data, over bijvoorbeeld gebouwen, situaties, gedrag, aan het ontwerp te koppelen. Zo kan een gevel geoptimaliseerd worden naar meer daglicht en minder opwarming.


meer info

aankondiging van deze activiteit

Closed Cavity Façade Permasteelisa Group

Gevel2020

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl