Ontvang onze nieuwsbrief:

Si-X realiseert glazen Instagram paviljoen

foto: Jim Fenwick
foto: Jim Fenwick foto: Jim Fenwick

09 juli 2019: Booosting aangeslotene Si-X heeft met The Instagram Pavilion tijdens het Cannes Lions Festival een bijzondere blikvanger op het strand tot stand gebracht.


Si-X realiseert glazen Instagram paviljoen

Wout Hoogendoorn van Si-X tekende voor de engineering en constructie van het glazen ‘regenboogpaviljoen’. Een van de bijzondere aspecten is dat het gehele traject - van opdracht tot de daadwerkelijke opbouw – slechts tien weken in beslag nam.

Het minimalistische bouwwerk, een ontwerp van Germans Ermičs, werd volledig geconstrueerd uit modulaire, zelfdragende elementen en kenmerkt zich onder meer door een vloeiende afwerking en een volmaakt kleurverloop van het glas.

partners
Si-X is onder architecten een veelgevraagde constructiepartner als het gaat om bouwen met glas. Zeker wanneer de technische en artistieke uitdagingen groot zijn. Wout Hoogendoorn: “Dat we dit in tien weken voor elkaar hebben gekregen is eigenlijk ongelofelijk. Nota bene voor een bedrijf als Instagram, waar de lat op elk gebied heel hoog ligt. Het was natuurlijk nooit gelukt zonder onze partners - Van Dijken Glas Beleving, ABT Delft en André Molenaar en Martijn Leeyen die het in acht uur hebben opgebouwd op het strand.”

bijzonderheden
The Instagram Pavilion meet 7 x 7 x 3,3 meter en is geconstrueerd met gepoedercoat staal en een dak en buitenwanden van gelamineerd veiligheidsglas met ombré ultra clear spiegels. Het glas is alleen verlijmd. Voor de binnenwanden is white laminated safety ultra clear acid etched glass gebruikt. Het geheel is modulair geproduceerd, is demontabel en goed transporteerbaar.

meer info

filmpje the making of (2:25)

Henk Wind bouwcom auteur van dit berciht

ultieme uitdaging in glas

 

contact

Wout Hoogendoorn Si-X

w.hoogendoorn@si-x.nl

06 53955832

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl