Ontvang onze nieuwsbrief:

Open Huis Thermisch Compartimenteren, 28 mei

Warmtepomp (bron: Pioneering) Rijtjeswoningen (bron: Pioneering)

07 mei 2019: Domijn, Saxion en Pioneering werken binnen de MDO-labs aan een CO2-neutrale woningvoorraad met de best passende oplossing. Ook benieuwd hoe deze slimme innovaties eruit zien? Op dinsdagochtend 28 mei kunt u de prototypes bekijken en de innovaties en ervaringen delen.


Open Huis Thermisch Compartimenteren
Warm wonen, koel slapen

 

In 2050 moeten alle woningen van het gas af. Dat is een grote opgave! Daarom hebben Domijn, het Lectoraat Sustainable Building Technology & Material (SBTM) van Hogeschool Saxion en Pioneering de handen ineengeslagen. In de MDO-labs wordt gezocht naar comfortabele CO2-neutrale oplossingen die betaalbaar zijn voor huurders én corporaties. Hieruit is het project “Compartimenteren woningen met binnenisolatie op maat” voortgekomen.


Het doel van thermisch compartimenteren is het aardgasloos en CO2-neutraal maken van rijen jaren ‘50-‘60 sociale huurwoningen. Hierbij wordt voor keuken-woonkamer en “de rest van de woning” met verschillende isolatiewaarden, ventilatiesystemen en duurzame warmteproductie en -afgifte gewerkt. Hiervoor zijn vier woningen van Domijn aan de Vlas- en Hennepstraat beschikbaar gesteld en ingericht als prototype. De projectpartners werken in deze woningen samen aan analyses, verbeteringen en optimalisaties met als doel een mogelijke opschaling als de testen succesvol blijken.

Saxion analyseert met behulp van specialistische metingen de werkelijke thermische prestatie van de woningen voor én na de ingreep. De uitgebreide monitoring en vergelijking van twee hoog- en twee laagtemperatuurwarmtepompen zijn opgestart. De uitvoering, die in bewoonde staat gaat plaatsvinden, wordt geoptimaliseerd en verkort zodat het minder ingrijpend is voor bewoners.

Duurzame oplossingen moeten ook betaalbaar blijven, daarom worden de voorlopige woonlasten, voor én na de renovatie, vergeleken. Daarnaast wordt er een acceptatieonderzoek in de buurt uitgevoerd.

programma ronde 1
8:45 inloop

9:00 

> opening: Wilma van Ingen, directeur-bestuurder Domijn

> aanleiding project: Pascal ten Berge, Domijn
> meten, testen en doorontwikkelen: Gerard Salemink, Saxion en Pioneering
09:30 Rondleiding en toelichting Vlasstraat 31 en 51
10:30 Afsluiting ronde 1

programma ronde 2

Ronde 2 vindt plaats tussen 10.15 -12.00 uur.

dag di 28 mei 2019
tijd ronde 1: 8:45 - 10.30 uur 

tijd ronde 2: 10.15 - 12.00 uur 
plek Vlasstraat 29, Enschede

deelname gratis

info + aanmelden

 

parkeren

De woningen liggen in een buurt met weinig parkeergelegenheid. Om parkeerproblemen te voorkomen en in het kader van duurzaamheid verzoeken u om, indien mogelijk, niet met de auto te komen. Komt u toch met de auto, dan verzoeken wij u nadrukkelijk om in de omliggende straten een parkeerplaats te zoeken.

 

U bent van harte welkom!


Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl